Saadet Partisi'nden Mavi Marmara Videosu

Saadet Partisi, Siyonist İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 14. yıl dönümüne ilişkin dikkat çeken bir video paylaşımı yaptı.

Saadet Partisi'nden Mavi Marmara Videosu

14 yıl önce yaşanan ve halen hafızalardaki yerini koruyan saldırıya ilişkin geçmişle günümüzde yaşanan gelişmelere yer verilen videoda İsrail’in Gazze'ye yaptığı zulümlere dikkat çekildi.

AYNI SEFERDE DEĞİLİZ

İlk günden bu yana mazlum Filistin halkının yanında olunduğunun vurgulandığı videoda "Bir kez demir aldık zulme karşı pusulamız bir daha şaşmaz. Rotamız Filistin yükümüz insanlık. Seyir defterimizde Haifa, Tel Aviv, Asdod yazmaz. Biz sadece Gazze için yelken açtık. Ne ‘Bana mı sordunuz diyen o günün başbakanı ile nede ticarete göz yuman bu günün cumhurbaşkanıyla aynı seferde değiliz” ifadeleri yer aldı.

BİR TAZMİNAT İLE YELKENLER SUYA İNDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mavi Marmara gemisi hakkında sarf etmiş olduğu; “Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz?” sözlerine de yer verilen videonun devamında, “Bir tazminatla yelkenleri suya indirenlerle aynı gemide değiliz. Biz hiç dümen kırmadık. Yelkenlerimiz hala Gazze için fora! Bizim gemimiz Mavi Marmara! Özgür Filistin için daima Alesta! Mavi Marmara ve Filistin şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail ile yürüttüğü dış politika adımlarının eleştirildiği videoda Meclis kürsüsünde Filistin’in haklarını savunup İsrail ile olan ticarete tepki gösterirken hakkın rahmetine kavuşan Saadet Partisi’nin merhum Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in konuşmasından bir kesite de yer verildi.
Sosyal medyada paylaşılan video, kısa sürede binlerce izlenirken çok sayıda beğeni ve paylaşım yapıldı.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme