Sağanak, Fırtına ve Dolu Yıktı Geçti!

Meteorolojinin uyardığı Çanakkale ve Bursa'da etkili olan sağanak yağış, fırtına ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Çanakkale'nin bir köyünde yıldırım düşen cami minaresi yıkılırken, Bursa'da ise yaklaşık yarım saat süren sağanak ve dolu, cadde ve sokakları göle çevirdi. Sağanak yağmur İstanbul'da da etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul, Çanakkale ve Bursa'da etkili olan sağanak yağmur ve fırtına nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Sürücülerin ilerleyemediği Çanakkale'de kuvvetli rüzgar nedeniyle bir restoranda tentesi ve yıldırım düşen caminin minaresi yıkıldı. Bursa'da ise bir evin çatısı uçtu. Öte yandan Bursa'da etkili olan dolu yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde saat 16.00 sırlarında sağanak yağış, dolu ve fırtına etkili oldu. Aniden bastıran yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle kentte bazı cadde ve sokaklar suyla doldu. Sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Öte yandan kuvvetli rüzgar nedeniyle bir restoranın kafeteryasına ait tente yıkıldı.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meteoroloji radarından alınan veriler ve yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 2 saatlik periyotta, Lapseki ve Biga çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" dedi.

Sinekçi köyünde yıldırım düşen caminin minaresinin bir bölümü yıkıldı. Öte yandan köydeki bir ağaç ise yıldırım düşmesi sonucu 2'ye ayrıldı.

BURSA'DA ŞİDDETLİ DOLU KENT MERKEZİNİ VURDU

Metroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrası şiddetli yağış kent merkezinde etkili oldu. Yağan doluyla birlikte araç sürücüleri zorluk çekti, trafik adeta durma noktasına geldi. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise, metro istasyonları, iş yerleri ve binaların altında mahsur kaldı. Uyarılara rağmen temizlenmeyen yapraklar nedeniyle, kentin ana yollarındaki rögar kapaklarını tıkadı. Alt geçitler, İzmir ve Ankara Yolu adeta göle döndü.

ESENYURT'TA BİR EVİ SU BASTI

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur, Esenyurt'ta hayatı olumsuz etkiledi. Cep telefonu kamerası ile kaydedilen görüntülere caddeden taşan suyun bir evin içerisine girdiği ve araçların güçlükle ilerlediği anlar yansıdı. Öte yandan Küçükçekmece'de ise şimşek çakma anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Taksim Meydanı'nda yağmurda ıslanmak istemeyenler otobüs duraklarına sığındı. Bazı vatandaşlar ve turistler ise yağmurun altına fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme