• Haberler
  • Gündem
  • Sağlık Bakanı Koca'dan Sokak Köpeği Açıklaması: Sorun Görmezden Gelinemez

Sağlık Bakanı Koca'dan Sokak Köpeği Açıklaması: Sorun Görmezden Gelinemez

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokak köpekleriyle ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam ediyor. Önceki gün yaptığı açıklamada ötenaziye karşı olduğunu belirten Koca, bugün ise 'Zorunlu olanla gönlümüzün arzu ettiği ise bazen birbirine uygun düşmeyebilir.' dedi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi haline gelen ve iktidar ile hayvan hakları savunucularını karşı karşıya getiren sokak köpekleri sorunu belirsizliğini sürdürüyor.

AK Parti sorunun çözümüne ilişkin yaptığı çalışmayı tamamlarken siyasilerden her gün yeni bir açıklama geliyor.

Önceki gün yaptığı sokak köpekleriyle ilgili açıklamada "gönlüm ötenaziden taraf değil" diyen ve tepkilerin odağına oturarak gündem olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı açıklamada ise, "Zorunlu olanla gönlümüzün arzu ettiği ise bazen birbirine uygun düşmeyebilir. Bu da bir gerçek" açıklamasında bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kuduz vakalarının artışına da dikkat çeken Koca, şu ifadelere yer verdi:

"Kuduz vakalarının ve başka birçok ciddi sorunun artışına, travmalar yaşanmasına yol açan sahipsiz sokak köpeklerine karşı alınması gereken önlemin amacı, onların bir tek çocuğa, bir tek insana zarar vermemelerini sağlamaktır. Dışarıdaki hayat güvenilir olmalıdır. Gönlümün arzu ettiği şey, bu şartların sağlanması kaydıyla onlara yaşam hakkı tanınmasıdır. Zaten mevcut yasa sahipsiz köpekler konusunda hangi koşullarda ötanazi yoluna gidileceğini gösteriyor.

ZORUNLU OLANLA GÖNLÜMÜZÜN ARZU ETTİĞİ UYGUN DÜŞMEYEBİLİR

İnsan sağlığı konusundaki kati önceliğimiz ise alınacak önleme hiçbir itiraza izin vermez. Sokak köpeklerine karşı tedbir alınması zorunluluğu görmezden gelinemez. Büyüyen soruna karşı başvurulması gereken yol ve yöntemin, bilimsel olarak tanımlı ve medeni olmasını hepimiz arzu ederiz. Uygun şartların oluşturulması kaydıyla, bir canlıya yaşam hakkı tanımanın arayışı içinde olmalıyız. Zorunlu olanla gönlümüzün arzu ettiği ise bazen birbirine uygun düşmeyebilir. Bu da bir gerçek."

Bakmadan Geçme