Sanal Paraların Simgesi Olan Köpek Öldü

İnternet fenomeni köpek Kabosu, 24 Mayıs 2024 tarihinde, 17 yaşındayken lösemi hastalığı sebebi ile hayatını kaybetti.

 Kabosu'nun sahibi Atsuko Sato, Kabosu'nun vefat haberini 24 Mayıs sabahı, "acısız ve huzur içinde" şeklinde blog hesabından duyurdu.

VEDA TÖRENİ DÜZENLENECEK

Sato, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada duygularını şu sözlerle ifade etti: "Acı çekmeden huzur içinde gitti, sanki ellerimin sıcaklığını hissederken uykuya dalar gibi. Bunca yıl Kabosu'yu sevdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Kabosu'nun dünyanın en mutlu köpeği olduğuna eminim. Bu beni dünyanın en mutlu sahibi yapar. Bize sevgi gönderen herkese en derin şükranlarımı sunarım."

Atsuko Sato, Kabosu için 26 Mayıs Pazar günü Japonya'nın Narita kentinin parkında bir veda töreni düzenleyeceğini de duyurdu.

LOGO OLARAK KULLANILDI

Shiba Inu cinsi bir dişi köpek olan Kabosu, 2010 yılında sosyal medya kullanıcılarının paylaştığı bir fotoğrafı ile internet fenomeni haline gelmişti. 2013 yılında, Kabosu'nun resminin resmi logosu olarak kullanıldığı Dogecoin dijital para birimi piyasaya sürüldü. Kabosu'nun sevimli görüntüsü, internet kültüründe ve kripto para dünyasında unutulmaz bir iz bıraktı.

Bakmadan Geçme