• Haberler
  • Gündem
  • Şanlıurfa'da Bir Kuduz Köpek Vakası Daha! Isırdığı Kişi Karantinaya Alındı

Şanlıurfa'da Bir Kuduz Köpek Vakası Daha! Isırdığı Kişi Karantinaya Alındı

Şanlıurfa'da kuduz köpeğin ısırdığı Mustafa Şahin (44) karantinaya alındı.

Türkiye hemen her gün yeni bir sokak köpeği saldırısına uyanırken, Şanlıurfa'dan gelen haber durumun vehametini bir kez daha gözler önüne serdi.

Şalıurfa'da 2023 yılı Temmuz ayında yaşanan kuduz vakasına bir olay daha eklenmiş oldu. Kuduz köpeğin ısırdığı Mustafa Şahin, karantinaya alındı.

Batıkent Mahallesi'nde yaşayan ve sabah saatlerinde işe gitmek için evden çıkan Mustafa Şahin, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Kol ve bacağından ısırılan Şahin, mahalle sakinleri tarafından kurtarıldı.

Şahin hastaneye kaldırılırken, belediye ekiplerinin yakaladığı köpek aynı gün öldü. Köpekten numune alınarak Adana Veteriner Kontrol Müdürlüğü'ne gönderildi. Köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine Şahin, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karantinaya alındı. Belediye ekipleri ise Batıkent Mahallesi'nde başıboş dolaşan köpekleri barınağa götürmek üzere toplamaya başladı.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE MİMAR HAYATINI KAYBETTMİŞTİ 

Geçen yıl Temmuz ayında Siverek ilçesinde mimar olan Lütfü Seray da sokak köpeklerinin saldırısına uğramış ve daha sonra kuduz belirtileri gösterdiği için Siverek Devlet Hastanesi'ne oradan da Gaziantep'e sevk edilmişti.

Seray, Gaziantep’te yaklaşık bir haftadır tedavi gördükten sonra doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetmişti. 

Bitlis'te de 2022 yılı Kasım ayında iki çocuğa saldıran köpeğin kuduz olduğu belirlenmişti. Yapılan testlerde kanunda kuduz virüsüne rastlanan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti.

KURTULMA ORANI ÇOK DÜŞÜK

Uzmanlar dünya literatüründe şu ana kadar kuduz olup yaşayan 15 ila 17 arasında vaka bulunduğunu belirtiyor.

 

Bakmadan Geçme