• Haberler
  • Gündem
  • Saraçhane'de Polise Bayrak Sopaları ve Tekmeli Saldırı

Saraçhane'de Polise Bayrak Sopaları ve Tekmeli Saldırı

Taksim yasağını dinlemeyen grup, Saraçhane'de barikat kuran polis ekiplerine saldırdı. Grubun saldırısı sonrasında polis biber gazı kullanmak durumunda kaldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü İstanbul'da olaylı başladı. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nin günler öncesinde Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarının yapılmayacağını bildirmesine rağmen farklı alanlarda toplanan gruplar Taksim'e yürüme konusunda ısrarını sürdürüyor.

Saraçhane'de toplanan gruplar polis barikatıyla karşılaştı. 

Bozdoğan Kemeri'nin altındaki polis barikatını aşarak Taksim Meydanı'na doğru yürümek isteyen grup, ellerindeki bayrakların sopaları ve tekmelerle çevik kuvvet ekibine saldırdı. Dakikalarca polis barikatını tekmeleyip sopalarla polise vuran gruba karşı emniyet güçleri müdahale etmeye başladı.

CHP ve DİSK'in Saraçhane'den Taksim'e birlikte yürüyüşe başlaması sonrası Bozdoğan Kemeri önünde tedbir alan polis tarafından kalabalığa müdahale edildi.

KEMERİ AŞMAK İÇİN POLİSE SALDIRDILAR

Saraçhane'den geçerek Taksim'e doğru yürüyüş yapmak isteyen ve aralarında çok sayıda sivil toplum örgütünün de bulunduğu kalabalık grup polis barikatını aşmak için tekmelerle çevik kuvvet ekiplerinin kalkanlarına vurdu. Grup polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaştı.

Yaşanan arbede sırasında gözaltına alınanlar olduğu belirtildi.

Bakmadan Geçme