• Haberler
  • Gündem
  • Savcı Mücahid Şamil Koca Gittiği Mekandaki İşletme Sahiplerini Neden Gözaltına Aldırdı? Olayın Aslı Nedir?

Savcı Mücahid Şamil Koca Gittiği Mekandaki İşletme Sahiplerini Neden Gözaltına Aldırdı? Olayın Aslı Nedir?

Ordu'da Ünye adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca'nın gittiği mekandaki işletme sahiplerini gözaltına aldırdığı iddiası Türkiye'nin gündemine oturdu. Yaşanan gelişmeler sonrasına Savcısı Mücahid Şamil Koca Gittiği Mekandaki İşletme Sahiplerini Neden Gözaltına Aldırdı? Olayın Aslı Nedir? sorusunun cevabı merak konusu oldu.

Ordu Aybastı’da, iddiaya göre gittiği mekanda boş yer olmamasına sinirlenen Ünye Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca ile işletme sahipleri arasında tartışma çıktı.

Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine işletme sahipleri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

T24'ün haberine göre, Gözaltına alınan 15 kişiden 12’si serbest bırakılırken, 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Tartışma sırasında savcının, “Ağzınıza s*çacağım”, “Hepinizi süründüreceğim”, “Ben savcıyım, hepinizin burnundan getireceğim” dediği iddia edildi.

Ordu Ünye Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca, dün yemek için ailesiyle birlikte Aybastı Perşembe Yaylası’ndaki Güleç Izgara adlı mekâna gitti. İddiaya göre, mekânın dolu olmasının ardından görevliler savcı Koca’ya yarım saat sonra gelmesini söyledi.

TARTIŞMANIN YER OLMAMASINDAN KAYNAKLANDIĞI İDDİASI

Mekândan ayrılmasının ardından 45 dakika sonra yeniden dönen savcı Koca, oturacak yer olmaması nedeniyle sinirlendi. Çalışanlar, savcıya, pazar günü olmasından dolayı yoğun olduğunu, bir saat sonra yer olacağını söyledi. Bunun üzerine sinirlenen savcı Koca, çalışanlar ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında savcının, “Ağzınıza s*çacağım”, “Hepinizi süründüreceğim” dediği iddia edildi.

Mekânın sahibinin gelmesinin ardından tartışma daha da büyüdü. Savcının mekânın sahibine, “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?”, “Ben savcıyım, hepinizin burnundan getireceğim” dediği ileri sürüldü.

Tartışmanın büyümesinin ardından savcı jandarmayı çağırdı. Jandarmanın gelmesinin ardından savcı tehditlerini sürdürdü. Ardından mekânın sahiplerinin de aralarında olduğu 15 kişiyi gözaltına aldırdı.

12 kişi adliyeye çıkarılmadan serbest bırakılırken, üç kişinin adliyedeki işlemleri sürüyor.

Görüntülerin sosyal medya platformlarında paylaşılmasının üzerine yaşanan olay gündem oldu. Olaya ilişkin savcılıktan veya Valilikten iddialara ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

SAVCI İŞLETME SAHİPLERİNİ NEDEN GÖZALTINA ALDIRDI? OLAYIN ASLI NEDİR?

Bu iddialar sosyal medyada gündem olurken olayın aslında öyle olmadığı kısa süre sonra anlaşıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca, Ordu’daki restorana ailesi ile gittiği ve yer sorduktan sonra "yer yok git yarım saat sonra gel" şeklinde cevap aldığı ve geri geldikten sonra yer yok denilmesine itiraz ettiği öğrenildi.

İtirazın ardından yaşanan tartışma sonrasında işletme sahiplerinin Savcı Koca ile ailesine saldırdığı ve restorandan çıkan bir elemanın içerden ok gibi fırlayıp savcıya yumruk attığı, savcının 9,5 aylık bebeği ve annesinin yere düşerek yaralandığı kamera görüntülerine yansıyor. Savcının yer olmadığı için değil kendisine ve ailesine saldırılması nedeniyle işletme sahiplerini gözaltına aldırdığı ifade ediliyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme