• Haberler
  • Spor
  • Scott McTominay Kimdir? Hangi Takımlarda Oynadı? İşte Kariyeri

Scott McTominay Kimdir? Hangi Takımlarda Oynadı? İşte Kariyeri

Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği yıldız Scott McTominay merak edilen ve araştırılan futbolculardan oluyor. Scott McTominay kimdir? Kaç yaşında? Hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar:

Scott Francis McTominay (d. 8 Aralık 1996), Premier Lig kulübü Manchester United ve İskoçya milli takımında orta saha oyuncusu olarak forma giyen profesyonel futbolcudur.

McTominay, Manchester United'ın gençlik akademisinde yetişti ve kulüp için ilk maçına Mayıs 2017'de çıktı. Kulüp için 200'den fazla maça çıktı ve FA Cup ile EFL Cup'ı kazandı.

İngiltere'de doğan McTominay, Helensburghlu babası sayesinde İskoçya için oynamaya hak kazandı. İlk uluslararası maçına Mart 2018'de çıktı ve Euro 2020 ve Euro 2024'te takımını temsil etti.

Scott McTominay Kimdir? Hangi Takımlarda Oynadı? İşte Kariyeri

McTominay İngiltere'de doğdu ancak Helensburgh'lu olan babası sayesinde İskoçya'da oynamaya hak kazandı. McTominay İskoç genç takımlarıyla antrenman kamplarına katıldı. Kasım 2017'de McTominay, İskoçya Futbol Federasyonu performans direktörü Malky Mackay'e Manchester United A takımında bir yer edinmeye konsantre olmak istediğini söyledi.

McTominay, Haziran 2024 tarihinde Almanya'da düzenlenen UEFA Euro 2024 finalleri için İskoçya kadrosuna seçildi. Bir hafta sonra, İskoçya'nın ev sahibi Almanya'ya 5-1 yenildiği turnuvanın açılış maçına ilk 11'de başladı. 19 Haziran 2024'te, Köln'de İsviçre ile oynadıkları ikinci grup maçında 1-1 berabere kalarak turnuvadaki ilk puanlarını alan İskoçya'nın maçtaki tek golünü attı.

Bakmadan Geçme