Sel Can Aldı! 1 Kişi Öldü, 1 Kişi Kayıp

Meteorolojinin uyardığı bir çok kentte sağanak sele neden oldu. 1 kişinin hayatını kaybettiği selde 1 kişiyi de arama çalışmaları devam ediyor. AFAD arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) uyardığı birçok ilde şiddetli yağış etkili oldu. Yağışlar nedeniyle Kapadokya bölgesi, Kırşehir, Kayseri, Konya ve Sivas'ta sel meydana geldi.

KIRŞEHİR'DE 1 KİŞİ ÖLDÜ

Kırşehir'de merkeze bağlı Uzunali köyünde, akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış, köyün çevresinde sele neden oldu. Bu sırada arazide bulunan M.A. (52) sele kapıldı. Çevredekilerin yardımıyla sel sularından kurtarılan M.A, sağlık ekiplerince kaldırıldığı Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Öte yandan sel nedeniyle çok sayıda tarla zarar gördü.

KAYSERİ'DE 1 KİŞİ ARANIYOR

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Güllüce Mahallesi'nde etkili olan sağanak yağış sele oldu. Sel sularının vurduğu ilçede geniş çapta maddi hasar oluşurken, birçok evi de su bastı. Sel nedeniyle araçlar sel sularında kalırken, 1 kişinin de kaybolduğu öğrenildi. Selin ardından bölgeye AFAD, UMKE, JAK, itfaiye, ANDA arama kurtarma, Türkuaz arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler kaybolan kişiyi bulmak için çalışma başlatırken bölgede mahsur kalan 40 kişi de kurtarıldı.

Öte yandan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm de bölgeye gelerek Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin ve ekiplerden bilgi aldı. Selin vurduğu bölgede çalışmalar sürüyor.

Bakmadan Geçme