• Haberler
  • Yaşam
  • Shelley Duvall Kimdir? Kaç Yaşındaydı? Hangi Filmlerde Oynadı?

Shelley Duvall Kimdir? Kaç Yaşındaydı? Hangi Filmlerde Oynadı?

ABD'li aktrist Shelley Duvall (75) hayatını kaybetti. Duvall, The Shining, Annie Hall ve Nashville gibi filmlerde canlandırdığı karakterlerle hafızalarımıza kazınmıştı.

Kariyerine Robert Altman’ın yönetmen koltuğuna oturduğu 1970 yapımı Brewster McCloud filmi ile başlayan Shelley Duvall, Altman ile 1975 yapımı Nashville’de bir kez daha çalıştı.

Daha sonra Annie Hall’da muhabir Pam’i canlandırdı. Şüphesiz kendisinin en bilinen rolü, Stanley Kubrick’in 1977 tarihli The Shining’te canlandırdığı Wendy karakteriydi.

1980 tarihli Stephen King uyarlamasında Duvall, eşi Jack ve oğlu Danny’le birlikte gözlerden uzak Overlook oteline taşınan Wendy Torrance’ı canlandırmıştı.

Çekimler bittikten sonra The Shining hakkında konuşan Duvall, “9 ay boyunca her gün 12 saat ağlamak zorundaydım” demişti.

Shelley Duvall Kimdir? Kaç Yaşındaydı? Hangi Filmlerde Oynadı?

Duvall’ın diğer filmleri arasında Robert Altman’ın yönettiği, Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandığı ve BAFTA’ya aday gösterildiği 1977 yapımı “3 Women” filmi de var.

Kariyerinin ilerleyen dönemlerinde oyunculuktan uzaklaşan, yapımcılık ve yazarlık gibi projelere odaklanan Duvall, kendi yapım şirketini kurdu ve 1980’lerin sevilen çocuk programı “Faerie Tale Theatre”ı hem hazırladı hem de sundu.

Duvall, 2023 yapımı The Forest Hills ile Holywood’a dönüş yapmıştı.

New York Times gazetesi, Duvall’ın Holywood’dan kayboluşunu, 1994 senesinde meydana gelen depremden etkilenmesine ve erkek kardeşinin kanser hastası olmasına bağlamıştı.

Bakmadan Geçme