Şifa deposu bu çay tamamen doğal ve yağ yakıyor

Hibiskus bitkisi, ebegümecigiller ailesinden gelerek, farklı bölgelerde Mekke gülü, gül hatmi, nar çiçeği, hatmi çiçeği, ya da amber çiçeği gibi farklı isimlerle bilinmektedir. Dünyanın birçok yerinde hibisküs bitkisi, gıda ve ilaç yapımında kullanılır. Ayrıca Türkiye'de ve diğer yerlerde de göz alıcı, iri, güzel çiçeklerinden dolayı da yaygın biçimde yetiştirilmektedir. Özellikle tropik iklimleri tercih eden hibiskus bitkisinin sağlığa pek çok yararlı etkisi bulunur.

Halk arasında Mekke gülü ve nar çiçeği olarak da bilinen hibiskus bitkisi, çok güçlü antioksidan maddeleri içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Metabolizmayı hızlandırır, diüretik etkisiyle ödem attırır ve aynı zamanda bağırsakların hızlı çalışmasını sağlar.

İçerdiği mineraller sayesinde kişiyi uzun süre tok tutar ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olur.

Hibiskus şerbetinin günde en fazla 4 bardak içmesi önerilir ve düzenli kullanıldığında ayda 5 kilo verilmesini sağlar. Diyet ve egzersiz programlarıyla birlikte kullanıldığında daha olumlu sonuçlar verir.

Yağ yakan hibiskus şerbeti tarifi:

-1,5 litre sıcak su
-1 adet elma
-1 yemek kaşığı hibiskus
-1 tatlı kaşığı karanfil
-1 adet çubuk tarçın
-1 çay kaşığı tane karabiber

Hazırlanışı:
Elmayı dilimleyin ve suyla birlikte tencereye koyun. Sonra diğer malzemeleri de tencereye koyarak kaynatın.
Kaynayınca ocaktan alarak soğumasını bekleyin. Soğuyan şerbeti süzerek bir sürahiye koyun ve yemeklerden 15 dakika önce için. Afiyet olsun.

Bakmadan Geçme