• Haberler
  • Yerel
  • Şırnak'ta Aşiret Düğününde Geline 2 Kilo Altın Takıldı

Şırnak'ta Aşiret Düğününde Geline 2 Kilo Altın Takıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Jirki aşiretinin liderlerinden Cemil Öter'in kardeşi Özcan Öter (27) ile Merve Akpınar (23), 2 gün 2 gece süren görkemli bir düğünle dünyaevine girdi. Yaklaşık 5 bin davetlinin katıldığı bu düğünde, geline 2 kilo altın, damada ise 2 milyon 750 bin lira değerinde takı takıldı.

Beytüşşebap ilçesindeki düğünde 350 kilo etli yemek hazırlanarak davetlilere ikram edildi. Yöresel kıyafetli misafirler, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde havai fişek gösterileriyle halaylar çekti.

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ KATILDI

Metrelerce uzanan halay zinciri havadan görüntülenerek bu özel anlar ölümsüzleştirildi. Düğüne ilçe protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çevre aşiretlerin liderleri de katıldı.

Jirki aşiret liderlerinden Cemil Öter, düğündeki kalabalığı ve birlik ruhunu, "Gerek düğünlerde gerekse taziyelerde olan birlik, beraberlik ruhu geçmişten gelen bir kültürdür. Herhangi bir siyasi düşüncenin toplanma yeri değildir.

Şırnak'ta Aşiret Düğününde Geline 2 Kilo Altın Takıldı

Gelemeyenlerin tebrik mesajları da sayamayacağım kadar çok. Bugüne eşlik eden herkese çok teşekkür ederim" sözleriyle değerlendirdi.

2 KİLO ALTIN VE 2 MİLYONDAN FAZLA PARA TAKILDI

Damadın bir diğer ağabeyi Mehmet Salih Öter de "Düğünümüz çok güzel geçti. Katılan akraba, aşiret, tüm misafirlerimize teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. Damadın yeğeni Fevzi Öter ise "Güzel dileklerini ve takılarını gönderen tüm dost ve akrabalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Çiftimize 2 milyon 750 bin TL ve 2 kilo takı takıldı" dedi.

Bakmadan Geçme