• Haberler
  • Siyaset
  • Siyasette Yumuşama Rafa Kalktı! Erdoğan: Fitne Kazanı Kaynatanların Oyununa Gelmeyeceğiz

Siyasette Yumuşama Rafa Kalktı! Erdoğan: Fitne Kazanı Kaynatanların Oyununa Gelmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Fitne kazanı kaynatanların oyunlarına kesinlikle gelmeyeceğiz. Partimizin ve İttifakımızın surlarında gedik açılmasına fırsat vermeyeceğiz'

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından AK Parti ile CHP arasında başlayan yakınlaşma ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Lideri Özgür Özel'i kabul etmesiyle devam eden siyasetteki yumuşama havası erken sonlandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere MHP kanadından görüşmelere ilişkin arka arkaya yapılan sert açıklamalar Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Sorusuun akıllara getirmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti kurmayları hızlı bir şekilde harekete geçerek Bahçeli'yi rahatlatacak açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmayla devam etti.

Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Genel Merkezince videokonferans aracılığıyla düzenlenen ve 81 ilin parti teşkilatıyla bayramlaşma programında bir konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

"Kurban bayramımızı Filistin topraklarında katliamların yaşandığı dönemde idrak ediyoruz. Tam 76 yıldır işgal, zulüm ve sistematik katliama maruz kalan Filistin halkı, bir bayramı daha yine buruk geçiriyor; barışa hasret bir şekilde geçiriyor. Soykırımcı İsrail tarafından şehit edilen kardeşlerimizin acısı hepimizin yüreğini dağlıyor. Dünya, İsrail'in kana susamışlığına karşı tedbir almak, her gün bir yenisine şahit olduğumuz katliamların önüne derhal set çekmek zorundadır. Netanyahu'nun durdurulmasının şart olduğunu her fırsatta söylüyoruz.

G7 ZİRVESİ

G7'de İtalya'da muhataplarımzıa açıkça ifade ettik, soykırımcıların hesap vermesi için imkanlarımızı seferber ettik. İsrail yönetimini ateşkese zorlamak için ticaret işlemlerimzi tamamen durdurduk. İnsani yardımlarımızı sürdürüyoruz. Hamas ile ilişkimiz devam ediyor. Filistin devletini tanıyan ülkelerin sayısının artması için çalışıyoruz.

Gazze ile birlikte İslam coğrafyasındaki diğer dramlara da sessiz kalmıyoruz. Sudan'daki kardeş kavgasının durması için çabamızı sürdürüyoruz. Mazlumların imdadına koşuyoruz. İnşallah bundan sonra da dimdik durmaya, mazlumun çığlığı olmaya devam edeceğiz. Bayram dayanışmadır, kucaklaşmadır.

FİTNE KAZANI KAYNATANLARIN OYUNLARINA GELMEYECEĞİZ!

Ülkemizin etrafı ateş çemberiyle sarılmışken, dünya büyük bir belirsizlikten geçerken, lüzumsuz tartışmalarla harcayacak tek bir anımız dahi bulunmuyor. Türkiye'nin, seçimler sebebiyle oluşan gerilimli atmosferi süratle geride bırakıp, tüm kapasitesiyle geleceğe odaklanması gerektiğine inanıyoruz. Muhalefet cenahında yıkıcı, provakatif bir dil yerine artık farklı üslubun, yapıcı, olumlu, birleştiren bir tutumun hakim olmasının vakti çoktan gelmiştir. Cumhur İttifakı, 85 milyonun birliğinin, dirliğinin ve kardeşliğinin teminatıdır. İttifakımız ne kadar güçlü olursa, Türkiye de o derece güvende olacaktır. Fitne kazanı kaynatanların oyunlarına kesinlikle gelmeyeceğiz. Partimizin ve İttifakımızın surlarında gedik açılmasına fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.

Bakmadan Geçme