• Haberler
  • Gündem
  • Siyasi Partilerin Ortak Noktada Buluştuğu Tek Konu KÖPEKLER

Siyasi Partilerin Ortak Noktada Buluştuğu Tek Konu KÖPEKLER

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen ve içinden çıkılamaz bir hal alan sokak köpekleri belkide yıllardır aynı konuda fikir birliğine varamayan siyasi partileri bir araya getirdi. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler aday belirleme çalışmalarını sürdürürken isimleri belli olan belediye başkan adayları da vaatlerini sıralamaya başladı.

Bu seçimlerde vatandaşlar duymaya çok alışık olmadığı vaatleri daha fazla duyacak gibi görünüyor. Adaylar seçmenleri etkilemek için daha çok ulaşım, alt ve üst yapı, imar, içme suyu, kentsel dönüşüm gibi vatandaşları birinci dereceden ilgilendiren konularla ilgili vaatleri sıralarken bu seçimde sokak köpekleri vaadi tüm vaatleri geride bırakacak gibi görünüyor.


Ortak Vaat Sokak Köpekleri


Özellikle çocukların ve yaşlıların kabusu haline gelen sokak köpeği sorununun çözümü tüm siyasi partilerin ve adayların ortak konusu haline geldi.
Cumhur İttifakı’nın İstabul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, isminin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının hemen ardından çalışmalarına başladı. Kurumun ilk vaatlerinden birisi tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da kabus haline gelen sokak köpeği sorununa çözüm bulmaktı. 
Sokak hayvanlarını tehdit olmaktan çıkaracağız vaadinde bulunan Kurum, seçim çalışmaları kapsamında Fatih’de bir kıraathaneye yaptığı ziyarette; “Sokak hayvanı - insan çatışması haline getirmeye gerek yok. Biz bu manada Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler: hayvan barınaklarının sayısını arttırmak zorundayız. İstanbul’da hayvan barınağına ait bir yatırım yapılmamış. Bir taraftan sokak hayvanları çoğalırken diğer taraftan buna ilişkin bir çözüm ortaya koymak zorundayız. Bunu izleyen, seyreden tarafta olamayız. Bununla ilgili sokak hayvanlarına hayvan bakım alanları yapacağız. Bunu sokak hayvanları olarak değerlendirmemek lazım. Evcil hayvanların sahipleneceği alanlar olarak bakmak lazım. Her ilзemizde İstanbul genelinde de bir Anadolu bir Avrupa Yakasında olmak üzere büyük hayvan barınaklarını inşa edip sokaktaki sahipsiz yavrularımızı o hayvan barınaklarında bakacağız. Orada kadınlarımıza, çocuklarımıza tehdit olmaktan çıkaracağız. O hayvan barınaklarında onların rehabilitasyonlarını yapacağız” ifadelerine yer vermişti.


Bir Tane Sokak Köpeği Kalmayacak Vaadi


Kurum’un ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de ittifak ortağı AK Parti’den Sivas Belediye Başkanlığını istediği açıklamasında sokak köpeği sorununu çözme vaadinde bulundu.
Sivas’ın kendilerine verilmesi ve seçimi kazanmaları halinde Sivas’ta bir tane başıboş sokak köpeği bırakmayacaklarını vaadeden Destici; “Şimdi ben Sivas'a sordum. Sivas'ta şu anda 20 bine yakın sokak köpeğinden bahsediliyor. Peki bu kadar 20 bini nereye koyacaksın? Dolayısıyla da bunun bütün dünya çözümünü nasıl bulmuşsa, Atatürk nasıl bulmuşsa biz de aynı çözümü bulacağız. Ve vatandaşlarımızı, kadınlarımızı, çocuklarımızı bu sokak köpeklerinden ve onların saldırılarından kurtaracağız. Aynen 2009-2014 yılları arası Sivas'ta yaptığımız gibi milletimiz hangi şehrin hangi ilçenin hangi beldenin belediyesini bize teslim ederse, belediyeyi aldıktan 1 ay sonra orada bir tane başıboş köpek hiç kimse göremeyecek. Evet. Bunun sözünü veriyoruz” açıklamasında bulundu.


İlk İş Sokak Köpeklerini Toplamak Olacak


Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Müjdeci de katıldığı bir programda Türkiye’nin sokak köpeği sorununa değinerek, “Kazanacağımız belediyelerde yapacağımız ilk iş sokaklardaki başıboş köpekleri toplamak olacak” vaadinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Ankara Adayı Mansur Yavaş da Keçiören’de Tunahan Yılmaz isimli çocuğun sokak köpeklerinin saldırısına maruz kalması sonrasında sokak köpeklerinin toplatılmasına yönelik çalışma başlattı.
Görünen o ki siyasi partiler adaylarını açıkladıkça sokak köpeği sorunun çözümüne yönelik Türk halkı daha çok vaat dinleyecek.

Bakmadan Geçme