• Haberler
  • Magazin
  • Sosyal medya fenomeni neden yüzbinlerce lira ceza aldı?

Sosyal medya fenomeni neden yüzbinlerce lira ceza aldı?

Yüz filtresiyle yaptığı taklit videolarıyla tanınan Umranto Instagram' da yapması gereken bir şeyi yapmadığı için ceza aldı. Aldığı cezayı Instagram hikayede takipçileriyle paylaşarak açıkladı.

Instagram'ın yeni kurallarına göre kullanıcıların bir ürünü paylaşırken  '#işbirliği' eklemesini istiyor. Bu kurallara uymayanlar ise ceza alıyor.

Ümranto, kendi markasına ait ürünlerin linkini paylaşırken '#işbirliği' yazısını yazmadığı için bunun sillesini yiyen sosyal medya fenomenlerinden biri oldu. Cezası tam 347 bin Türk Lirası olarak belirlendi.

 

 

"UMRANTO"  KİMDİR?

Sosyal medya platformlarında Umranto takma adını kullanan fenomenin asıl adı Ümran Avcu'dur. Sosyal medya platformlarında ürettiği içerikler ile ünlenen Umranto, 7 Şubat 1994 tarihinde doğmuştur. Umranto adıyla ünlenen fenomen, İstanbul'da yaşamına devam etmektedir. Aslen memleketi Malatya'dır. Kova burcudur. Okuma yazmayı erken öğrendiği için daha 7 yaşındayken 3. sınıfta olduğunu belirten fenomen 16 yaşında ise artık bir kurumsal şirkette stajyer olarak başlamış, daha sonra güzel fenomen burada sigortacı olarak mesleğine devam etmiştir. Sosyal medya dünyasının yanı sıra asıl mesleği sigortacılıktır.

Bakmadan Geçme