• Haberler
  • Magazin
  • Sosyal medyada Cinsel Terapist Videoları İle Gündem Olan Buse Aydın'a Ceza Kesildi

Sosyal medyada Cinsel Terapist Videoları İle Gündem Olan Buse Aydın'a Ceza Kesildi

Sosyal medya'da Cinsel Terapist videoları gündeme gelen Psikolog Buse Aydın, Cinsel alanında faaliyet gösterecek yetkisi olmamasına rağmen verdiği tavsiyeler yüzünden 550.059 TL para cezasına çarptırıldı.

Reklam Kurulu tarafından 16 Mayıs 2024 tarih 344 nolu karar yayımlandı. Kararda, “cinsel terapist” şeklinde sahte unvan kullanan Aydın Psikoloji kullanıcı adlı Buse Aydın’a 550.059 TL Para cezası kesildi.

BUSE AYDIN KİMDİR?

Buse Aydın, geniş kitlelere ulaşan bir sosyal medya fenomeni olarak bilinir. Özellikle YouTube, TikTok ve Kwai gibi platformlarda paylaştığı videolarla popülerliğini artırmıştır.Mart 2023 tarihlerinde Antalya Kemer'de katıldığı bir kongrede aldığı eğitimle cinsel terapistlik alanında uzmanlaşmıştır. Ayrıca Uzman Cinsel Terapist olma yolunda çalışmalarına devam ettiğini belirtmiştir.

Sosyal medyada Cinsel Terapist Videoları İle Gündem Olan Buse Aydın'a Ceza Kesildi

CİNSEL TERAPİ VERİYORLARDI

Buse Aydın'ın içerikleri genellikle marjinal konuları ele almasıyla bilinir. Toplumda genel kabul görmeyen konuları açık bir şekilde tartışması, onun farklı bir izleyici kitlesine hitap etmesini sağlamıştır. Sosyal medyada kendisine yöneltilen cinsel soruları yanıtlaması ve canlı yayınlar yapması da dikkat çeken özelliklerindendir.

Sosyal medyada Cinsel Terapist Videoları İle Gündem Olan Buse Aydın'a Ceza Kesildi

Ancak, kendisini cinsel terapist olarak tanıtmasına rağmen bu alanda uzmanlığı olmadığı gerekçesiyle Reklam Kurulu tarafından 550.059 TL para cezasına çarptırıldı.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme