• Haberler
  • Spor
  • Süper Kupa Maçı İptal mi Edilecek? İşte Flaş İddia

Süper Kupa Maçı İptal mi Edilecek? İşte Flaş İddia

Süper Lig'de geçtiğimiz pazar günü karşı karşıya gelen ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray bu akşam Suudi Arabistan'da Süper Kupa maçında kozlarını paylaşacak. Ancak maç öncesinde yaşanan kriz gündem oldu. Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmeyeceği iddia edildi. Bu gelişmelerin üzerine Fenerbahçe ve Galatasaray sahaya çıkmama kararı aldı. Peki şimdi ne olacak? Maç iptal mi edilecek?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi kriz yaşanıyor.  Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmeyeceği öne sürüldü. 

Yasağı koyanın Suudi hükümeti olduğu iddia edildi. İki kulüp yasağın kaldırılmasını talep ediyor. İstiklal marşı okunmazsa Fenerbahçe ve Galatasaray sahaya çıkmama kararı aldı. 

Kısa süre içerisinde Galatasaray ve Fenerbahçe yetkililerinin katılacağı bir acil durum toplantısı planlandı.

Ali Koç: İzin Verilmedi!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da "Atamız'ın 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü hatırlatmak istiyorum. Biz bu pankartla çıkacaktık, 'Peace at home, peace in the world'. Anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemişler. Tam netleşmedi konu." ifadelerini kullandı.

"İstiklal Marşımızın okunmasına izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz"


Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan da Milliyet'e yaptığı açıklamada, "İstiklal Marşımızın okunmasına izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz" dedi.

MAÇ OYNANACAK MI?

Süper Kupa Finali'nin Suudi Arabistan'da oynanacağı açıklandığı ilk günden beri tartışılmıştı. Bugün de tartışmalar devam ediyor. Ancak bu akşam maçın hangi şartta olursa olsun oynanması bekleniyor.

TTF'DEN AÇIKLAMA: MAÇ İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLAYACAK!

Suudi hükümetinin, Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa finalinde Galatasaray ile Fenerbahçeli futbolcuların İstiklal Marşı'nı okumasına izin vermeyeceği iddialarına TFF'den yanıt geldi.

Açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. yıl kutlama etkinlikleriyle, şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz" denildi.

Bakmadan Geçme