• Haberler
  • Spor
  • Süper Kupada Atatürk Pankartı Açıldı mı? Atatürk Pankartı Stada Alındı mı?

Süper Kupada Atatürk Pankartı Açıldı mı? Atatürk Pankartı Stada Alındı mı?

2023'ün Türk futbolu adına son resmi maçı olarak tarihe geçecek olan Süper Kupa finali bugün saat 20:45'te başlayacak. Maçın başlamasına saatler kala Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri Krizi yaşanmıştı. Sosyal medyada büyük tepki gören olay sonrasında yapılan açıklamalarda pankartlara izin verilmeyeceği söylendi. Peki stadyuma Atatürk pankartı alındı mı? Maçta Atatürk pankartı açıldı mı?

Fenerbahçe ile Galatasaray bugün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Süper Kupa maçında kozlarını paylaşacak. Oynanacak Süper Kupa mücadelesi öncesi kriz çıktı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maç öncesi A Spor'a konuştu. Maça, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünü taşıyan pankart ile çıkmak istediklerini açıklayan Koç, "Biz bu pankart ile çıkacaktık ama anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemiş. Tam netleşmedi konu" dedi.

Süper kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasının marka değeri açısından olumlu olduğunu ve ileride İspanya ve İtalya gibi Türkiye'nin de Süper Kupa'yı dört takımın katıldığı bir turnuva haline getirebileceğini söyleyen Koç, konuşmasına şöyle devam etti:

"İtalya, İspanya'nın dörtlü Süper Kupa finalinin burada oynanması, bu Almanya'da olur, Doha'da olur, Suudi Arbaistan'da olur, biz de ileride dörtlü şekilde yapmayı düşünüyoruz. Bunlar Türk futbolunun marka değeri açısından olumlu ama marka değeri sadece bunlarla ileri gitmez. Ülkemizin futbol değeri o kadar sıkıntılı bir ortamdan geçiyor ki 5 Kasım'dan bu yana Türk futbolunda yaşanan, bazıları hiç görmeyi arzu etmediğimiz olaylar ama temiz futbol için her türlü şart ortada."

MAÇA ÇIKMAYIZ!


Suudi yetkililerin, Atatürk pankartı ve tişörtüne izin vermediği yönündeki iddialar gündeme geldi. NTV'nin aktardığına göre Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, "İstiklal Marşımızın okunmaması halinde maça çıkmayacağız" açıklamasını yaptı.

TFF'den açıklama


Türkiye Futbol Federasyonu, iddiaların ardından resmi bir açıklama yayımladı. TFF'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz."

ATATÜRK PANKARTI AÇILDI MI? STADYUMA ALINDI MI?

20:45'te başlayacak maç öncesinde taraftarlar stadyuma giriş yapmaya başladı. Şuan için pankartlar açılmadı. Biraz sonra Atatürk pankartının olup olmadığı bilgisi hakkında açıklama gelecek.

Bakmadan Geçme