• Haberler
  • Dünya
  • Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın Eşi Esma Esad'ın Öldüğü Haberi Yalan Mı?

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın Eşi Esma Esad'ın Öldüğü Haberi Yalan Mı?

Önceki gün dünya kamuoyuna bomba gibi düşen Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın öldüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad Öldü mü, yaşıyor mu? Esad'ın öldüğü yönündeki iddialar yalanlanırken öldüğüne dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Kanser olduğu açıklanan ve tedavi altında olduğu belirtilen Esma Esad'ın öldüğü yönündeki haberler sosyal medyada ve haber sitelerinde geniş yankı uyandırmıştı.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Esma Esad'ın ölmediğini iddia etti. Haskoloğlu, paylaşımında; "Türk medyasında çıkan Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın öldüğü haberi YALAN" ifadelerine yer verildi.

 

 

Suriye Devlet Başkanlığı ofisi tarafından 21 Mayıs Salı günü; "First Lady Esma Esad'a enfeksiyonla mücadelede rol oynayan beyaz kan hücrelerinin agresif bir kanseri olan akut miyeloid lösemi teşhisi konuldu" şeklinde açıklama yapılmıştı.

First Lady Esad'ın göğüs kanserini atlattıktan sonra lösemiye yakalanması dünya kamuoyunda geniş yer bulurken aradan geçen yaklaşık 2 haftalık süre sonra Esad'ın öldüğü haberleri gelmişti. 

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun iddiası ise kafaları karıştırdı. Kamuoyunda en çok merak edilen konuların başında Esma Esad öldü mü? sorusunun cevabı geliyor. 

Konuyla ilgili Suriye kaynaklarından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Bakmadan Geçme