• Haberler
  • Gündem
  • Suriye'de Göstericiler TSK'nın Kontrol Ettiği Bölgelerde Türk Karakolu ve Araçlara Saldırdı

Suriye'de Göstericiler TSK'nın Kontrol Ettiği Bölgelerde Türk Karakolu ve Araçlara Saldırdı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de kontrol ettiği bölgelerde Türkiye'ye karşı protestolar gerçekleşiyor. Bir grup Suriyeli gösterici, Türk Askerlerinin kontrolündeki karakolda saldırıp Türk bayrağını indirerek parçalarken bir grup gösterici de tırlar başta olmak üzere Türk plakalı araçlara taşlı sopalı ve silahlarla saldırı gerçekleştirdi.

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrol ettiği bölgelerde Türkiye'ye karşı protestolar gerçekleşiyor. Bir grup gösterici Türkiye'nin Suriye'de kontrol ettiği karakollardaki Türk bayraklarını indirip yırtarken bir grup gösterici de Türk plakalı araçlara saldırmaya başladı.

Bölgede bulunan tırı taş yağmuruna tutan, otomobil sürücülerini araçtan indirerek taşlayan göstericiler taşkınlıklarını giderek artıyor.

Suriye'de göstericiler, Fırat Kalkanı Harekat bölgesi El Bab ve Mare'de Türk tırlarına saldırdı. Bazı bölgelerde Türk bayrağı indirildi ve Türklere ait tırlar taşlandı.

Bölgede hizmet veren PTT şubelerinde de benzer olaylar yaşanıyor. Suriyeliler, Türkiye'nin Suriye'de kontrol ettiği karakollardaki Türk bayraklarını indirip yırtıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterler bölgede. Müdahalede bulunulacağı ifade ediliyor.

Türkiye'ye karşı ayaklanan Suriyelilerin: İçme suyunu, elektiriğini, memur maaşlarını, güvenliğini, güvenliğinden sorumlu şahısların  araçlarını Türkiye Cumhuriyeti Devletinin karşıladığı belirtiliyor.

Suriye'de Türkiye'nin kontrol ettiği alanda Türk plakalı araçlara Suriyeliler saldırıyor. Türkiye'nin desteklediği yerel güçler olaya müdahale ediyor. Yerel haber kaynakları çok sayıda benzeri saldırı videolarını paylaşıyorlar.

MUHABİR

Bakmadan Geçme