• Haberler
  • Gündem
  • Suriye'de Neler Oluyor? Türk Askeri Suriye Bayrağını mı Öptü?

Suriye'de Neler Oluyor? Türk Askeri Suriye Bayrağını mı Öptü?

Suriye'de akşam saatlerinde çıkan ayaklanma sonrasında Türk askerinin Suriye bayrağını öptüğü iddia edildi. Peki Türk askeri gerçekten Suriye bayrağını öptü mü? Detaylar haberimizde...

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrol ettiği bölgelerin tamamında Suriyeliler Türkiye'ye karşı ayaklanarak protestolar gerçekleştirdi. 

Fırat Kalkanı Harekat bölgesi El Bab ve Mare'de Türk tırlarına saldırdı. Suriye Mare Emniyet Müdürlüğü'ndeki Türk bayrağı indirildi ve parçalandı. Azez'de sebze ve meyve Hal'ine Türkiye'den mal getiren tırlar Suriyeliler tarafından saldırıya uğradı.

Suriyeliler, Türkiye'nin Suriye'de kontrol ettiği karakollardaki Türk bayraklarını indirip yırtıyorlar. Suriye'nin Azez ve El-Bab kentlerinde halk PTT binalarına girerek Türk çalışanları çıkardı.

Suriye’nin El Bab bölgesinde Türk tırları Suriyeliler tarafından ateşe verildi. Afrin'de Suriye güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için silah kullanmaya başladı. Afrin'de emniyet güçlerine ait zırhlı araç saldırıya uğradı.

Türkiye tarafından desteklenen SMO grubu Kuzey Fırtınası Tugayı, askeri karargahından, Öncüpınar Sınır Kapısı'nın Suriye tarafında, Suriye'de harekat bölgelerine elektrik sağlayan dağıtım şirketinden ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi El-Bab'ta mültecilerin bulunduğu Şamrak Kampı'nda, Suriye'de Türkiye'nin açtığı hastanedeki Türk bayrağı indirildi.

Afrin'deki protestocular ise Valilik binasına doğru ilerlemeye başladığı belirtiliyor. Yüzlerce kişi taş ve sopalarla önlerine gelen Türk araçlarına ve Türkiye'nin kontrolündeki binalara saldırdı.

Öte yandan Afrin'de Türk bayrağını indirmeye çalışan bir protestocu ayağından vuruldu.

Türkiye'nin Suriye'de kontrol ettiği noktalarda Suriyeliler Türk bayağını yakıp, parçaladı. Suriyeliler Türklere ait her noktaya saldırdı gerçekleştirdi.

TÜRK ASKERİ SURİYE BAYRAĞINI MI ÖPTÜ?

Tüm bu gelişmeler yaşanırken sosyal medyada dolaşıma giren bir fotoğraf gündem oldu. Paylaşılan fotoğrafta, Suriye'de çıkan olaylar sonrasında Suriyeli bir göstericinin Suriye bayrağını Türk askerine öptürdüğü iddia edildi.

Paylaşılan fotoğraf ve iddia kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Ancak yaşanan olayın gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Türk askerinin öptüğü bayrağın suriye bayrağı olmadığı ve yaşanan olaylarla alakası olmadığı ifade edildi. 

Türk askerinin Suriye bayrağını öptüğü iddiasının asılsız olduğu belirtilirken öpülen bayrağın Türkiye tarafından verilen ÖSO bayrağı olduğu belirtildi.

Bakmadan Geçme