• Haberler
  • Dünya
  • Suriye'de Yeni Bir Ayaklanma mı Başladı? İşte Son Dakika Tüm Detaylar!

Suriye'de Yeni Bir Ayaklanma mı Başladı? İşte Son Dakika Tüm Detaylar!

Suriye'de yeni bir ayaklanma başladığı ve protestocu gruplara karşı müdahale edildiği belirtiliyor.

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin Suriyeli küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasının ardından çıkan olaylar Suriye'ye sıçramış, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolündeki tüm bölgelerde Suriyeli provakatörler Türk bayraklarına, Türk tırlarına ve Türkiye'ye ait binalara saldırmıştı.

Suriye ile normalleşme adımlarının atıldığı günlerde Kayseri'de patlak veren ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolü altındaki bölgelerde devam eden provokatif olayların ardından yeni bir ayaklanmanın daha başladığı iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yoğun silah sesleri ve çatışma görüntüleri gündem oldu.

TSK'NIN KONTROLÜNDEKİ BÖLGELERE SALDIRMIŞLARDI

Suriyeli provokatörler, Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrol ettiği bölgelerin tamamında Suriyeliler Türkiye'ye karşı ayaklanarak protestolar gerçekleştirmişti.

Fırat Kalkanı Harekat bölgesi El Bab ve Mare'de Türk tırlarına saldırdı. Suriye Mare Emniyet Müdürlüğü'ndeki Türk bayrağı indirildi ve parçalandı. Azez'de sebze ve meyve Hal'ine Türkiye'den mal getiren tırlar Suriyeliler tarafından saldırıya uğramıştı.

Suriyeliler, Türkiye'nin Suriye'de kontrol ettiği karakollardaki Türk bayraklarını indirip yırtıyorlar. Suriye'nin Azez ve El-Bab kentlerinde halk PTT binalarına girerek Türk çalışanları çıkarmıştı.

Suriye’nin El Bab bölgesinde Türk tırları Suriyeliler tarafından ateşe verildi. Afrin'de Suriye güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için silah kullanmaya başladı. Afrin'de emniyet güçlerine ait zırhlı araç saldırıya uğramıştı.

Provokatörler tek tek yakalanarak gerekli ceza verişmişti.

Bakmadan Geçme