Suriye'deki İç Savaşı Fransa ve Katar mı Çıkardı?

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, 2011 yılında başlayan ve halen devam eden on binlerce sivilin hayatını kaybettiği milyonlarca insanın da evsiz, yurtsuz kaldığı Suriye iç savaşını Fransa ve Katar'ın planladığını ve Türkiye'nin de bu işe alet edildiğini iddia etti.

Suriye'deki İç Savaşı Fransa ve Katar mı Çıkardı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oktay Vural’ın paylaştığı ve Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Özel Danışmanı ve Temsilcisi filozof Bernard-Henry Levy ile Katar Başbakanı arasında geçtiği iddia edilen ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı ortadan kaldırma planlarının yapıldığı görüşme belgelerinde kan donduran ifadeler yer alıyor. 

İç savaşın başlaması ve Esad yönetimine muhalif grupların destek bulabilmesi için başta çocuk ve yaşlılar olmak üzere on binlerce masum insanın bilerek katledildiği ifade ediliyor.

Vural, sosyal medya hesabından Suriye’deki iç savaş öncesinde Katar ve Fransa arasında Aralık 2011'de yapılan bir görüşmenin Katar tarafından kalem alınmış tutanakları olduğu iddia edilen belgeleri paylaştı.

Katar Başbakanı ile Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Özel Danışmanı ve Temsilcisi filozof Bernard-Henry Levy arasında gerçekleştirilen görüşmelerde bir belgede Suriye'deki iç savaş hakkında önemli bilgilerin yer aldığını belirten Vural, “Bu belgeye göre Suriyeli isyancıların ve cihatçı güçlerin silahlanıp finanse edildiği bir devrimi başlatmak amacıyla, silahsız protestocuların öldürüleceği Suriye rejimine karşı kitlesel protestoları teşvik etme, silahlı grupların Esad güçlerinin boşalttığı alanların yanı sıra şehirlerdeki nüfusun yoğun olduğu bölgeleri de ele geçirme planları tartışılmış” ifadelerini kullandı. 

SURİYE’DEKİ OLAYLAR TÜRKİYE’Yİ DERİNDEN ETKİLEDİ

Vural, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;
“Suriye'de meydana gelen gelişmelerin hem terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'de bir hakimiyet alanı oluşturması hem de düzensiz kitlesel göç bakımından Türkiye'yi derinden etkilemiştir. 
Bu bakımdan bazı bilgileri paylaşmak istedim. Biliyorum mesajım uzun olacak ama tarihe not düşülsün, üzerinde düşünülsün diye paylaşmak istedim.

BERNARD-LEVY’İN TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI

Hatırlatayım Bernard-Levy Suriye'nin Ayn el-Arab (Kobani) şehrinde terör örgütü PKK/PYD’den önemli isimlerle görüşmüş ve ‘Kürdistan’ın 2 yıl içerisinde kurulacağını söylemişti.  PYD/YPG'yi Batı'nın kurtarıcısı olarak görmüştü. Kobani'de Türkiye'nin terör örgütü PKK/PYD'ye yardım etmemesini eleştirmiş, teröre karşı yapılan Zeytin Dalı Operasyonunu da etnik temizlik olarak ifade etmiş ve Türkiye'nin Avrupa Komisyonundan çıkarılması ve NATO'ya ait olup olmadığını tartışılması gerektiğini belirtmişti.  Suriye'de 2011 yılında terör örgütü PKK/YPG ilk birliklerini kurmuş, 9 Temmuz 2012'de Suriye rejim kuvvetlerinin çekilmesiyle ortaya çıkan boşluk PYD ve YPG tarafından doldurulmuş ve Kasım 2013’te, üç bölge olan Afrin, Ayn el-Arap (Kobani) ve Cezire’den oluşan idari özyönetim birimi olarak Rojava’nın kuruluşu ilan edilmiştir. Şunu da unutmayalım ki Türkiye'de bu dönemde sözde çözüm sürecinde PKK/PYD Suriye'ye tahkimat yapmıştı.”

İÇ SAVAŞ SÜRECİNDEKİ HER AYRINTI TEK TEK ELE ALINMIŞ

Vural, yayınladığı belgelerdeki Katar Başbakanı ve Bernard-Levy arasında geçen konuşmaların Türkçe metnini de paylaştı.
Görüşme notlarından bazı hususlar başlığı ile yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı;
“Katar Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı temsilcisi arasındaki belgedeki görüşme notlarında yer alan bazı hususlar şöyle: 
Bernard-Levy: Suriye ordusunun şehirlerden ve köylerden çekilmesini, Suriye muhalefetine ve isyancılara her türlü desteği sağlamak, iktidarı değiştirmek için bir fırsat olarak kullanmak için atmamız gereken sonraki adımlar nelerdir?

BAŞTA ÇOCUK VE YAŞLILAR OLMAK ÜZERE SİLAHSIZ PROTESTOCULAR ÖLDÜRÜLECEK

Katar Başbakanı: Muhalefetle, Suriye ordusunun şehirlerden ve köylerden çekilmesinin hemen ardından eylemcilerin, protesto organizatörlerinin, [insanları] sokağa çıkmaya ve meydanları işgal etmeye çağıracağı konusunda bir anlaşmaya vardık. Büyükşehirlerde ve diğer tüm Sünni çoğunluklu şehirlerde. Esad protestoları bastırmaya çalışacak, medyanın ve Arap gözlemcilerin gözü önünde başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere silahsız protestocular öldürülecek. 
Bu kitleleri öfkelendirecek. Cenazeler devrimi ve şiddeti ateşleyecek, ordudan ve rejimden ayrılanların sayısını artıracak. Ardından silahlı kişiler özgürce hareket ederek Esad güçlerinin boşalttığı alanların yanı sıra şehirlerdeki nüfusun yoğun olduğu bölgeleri de ele geçirecek. Bu, kampanyayı köylerden şehirlere, özellikle Şam ve Halep'e taşıyacak. Şehirlerdeki binlerce protestocu isyancılara katılıp silaha sarılacak. Suriye ordusu, araçları ve ağır askeri teçhizatıyla şehir ve mahallelerin içine girip isyancıların karşısına çıkamayacak.

ESAD’I ORTADAN KALDIRMAK İÇİN İSYANCILARA AĞIR SİLAHLAR VERİLMİŞ

Bu, isyancıların şehirlerdeki diğer mahalleleri ve stratejik bölgeleri kontrol etme ve sahada gerçekleri tespit etme yeteneğini artıracak. Sonuçta Esad'ı ortadan kaldırmanın tek yolu Özgür Ordu'yu ve isyancıları silahlarla, özellikle de caydırıcılık dengesi yaratacak yüksek kaliteli silahlarla desteklemek.

TÜRKİYE’NİN DE YER ALDIĞI SURİYE’YE KOMŞU ÜLKELERDE SİLAHLI ADAMLAR YETİŞTİRİLDİ İDDİASI

Onları gerilla savaşında son derece yetenekli yabancı savaşçılar ve cihatçılarla takviye ederek; başta İsrail olmak üzere Suriye'ye komşu ülkelerde silahlı adamlar yetiştirmek ve gönüllüleri çekmek için ordu üsleri kurarak, Türkiye'de olduğu gibi onlara lojistik destek sağlayarak, onlara Suriye'ye güvenli geçişler açarak. Suriye muhalefetinin tamamı İsrail'e düşman değil. Üyeleri, Suriye'yi kontrol etmeleri halinde demokratik bir devlet kurduktan sonraki ikinci hedeflerinin İsrail ile barış yapmak olacağını bize vurguladı.

MADDİ KAYNAĞI KATAR SAĞLADI

Katar Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı temsilcisi arasındaki görüşme: Bernard-Levy: Maddi kaynak sağlamalısınız ve Suriye ordusunun şehirlerden ve köylerden çekilmesinin hemen ardından medyamız ve güvenlik ağlarımız telefon, e-posta ve televizyon kanalları aracılığıyla Suriye halkına çağrıda bulunan milyonlarca mesaj gönderecek. Ve Sünniler, Arap gözlemcilerin yanı sıra yabancı medyanın varlığını da kullanarak başta Şam ve Halep olmak üzere tüm büyük şehirlerde sokaklara çıkıp meydanları işgal etmeye çalışıyor. 

MEDYA GÜCÜNÜN KULLANILMASI

Silahsız protestoculara karşı işlenen suçlardan onları sorumlu tutmak için küresel medyanın Esad'a ve onun tüm akrabalarına ve yakın ortaklarına karşı muhalefetini eşi benzeri görülmemiş bir şekilde artırmak için harekete geçeceğiz. 
Halkla ilişkiler firmalarımız ve ben, Rusya'nın pozisyonunu değiştirmesi için Fransız, Avrupalı ve Amerikalı baskıları artıracağız. Libya'daki Fransız kuvvetleri, El Mehdi Harati liderliğindeki çok sayıda Libyalı savaşçının eğitimini tamamladı ve bunlar, Özgür Ordu'ya yardım etmek üzere yakında Suriye'ye gönderilecek.
Onları uygun silahlarla donatma seçeneği hakkında Başkan Sarkozy ile konuşacağım ve özellikle Çeçenya'daki cihatçı arkadaşlarımla gerilla savaşında uzmanlaşmış savaşçıların gönderilmesi konusunda konuşacağım. 
İsrail'in Suriye meselesine müdahil olması önemli. Onlarla konuşacağım ve bu konuda onlarla koordineli çalışacağız. 
Katar Başbakanı: Gerekli maddi desteği sağlayacağız.”

Bakmadan Geçme