• Haberler
  • Gündem
  • Suriyeliler Sokağa Çıkmadı! Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikalar Boş Kaldı, Sevkiyatlar Aksadı

Suriyeliler Sokağa Çıkmadı! Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikalar Boş Kaldı, Sevkiyatlar Aksadı

Kayseri'de Suriye uyruklu bir vatandaşın küçük bir kız çocuğunu taciz etmesinin yankıları devam ediyor.

Eskişehir Bağları olarak bilinen Danişmentgazi Mahallesi’nde yaşanan ve Türkiye’yi ayağa kaldıran olayda, iddiaya göre Suriyeli bir şahıs, tuvalette 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunurken yakalandı.

Olayın duyulmasının ardından mahalle halkı, bölgede yaşayan Suriyelilere ait ev, işyeri, araç ve motosikletleri ateşe verip parçalamaya başladı.

Gece boyunca devam eden olaylar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Emniyet Müdürü Atanur Aydın’ın yoğun çabaları sonrasında güçlükle bastırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterilerek Erdoğan istifa sloganlarının atıldığı olaylarda 10 polis memuru yaralanırken 67 kişi de gözaltına alındı.

EVLERİNDEN ÇIKAMIYORLAR!

Yaşanan olayların ardından il genelinde Suriyeli vatandaşlar kendilerine ait işyerlerini açmazken işçi olarak çalıştıkları yerlere ve düzenli olarak katıldıkları kurslara da gitmedi.

Evlerinden çıkamayan Suriyeli vatandaşlar, özellikle organize sanayi bölgesindeki işyerlerine gidemedi. Sanayide insan gücünün önemli bir kısmını oluşturan Suriyelilerin iş yerlerine gitmemesi ticarette de aksamalara neden oldu. Bir çok fabrika ve işletme boş kalırken sevkiyatlarda da ciddi sıkıntılar ve aksamalar yaşandığı belirtildi.

Öte yandan kuran kursuna giden öğrencilerin de bugün kurslarına gitmediği ifade edildi.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme