• Haberler
  • Gündem
  • Suriyelilerin Vergi Muafiyeti Var mı? Suriyelilerden Vergi Alınmıyor mu?

Suriyelilerin Vergi Muafiyeti Var mı? Suriyelilerden Vergi Alınmıyor mu?

Kayseri'de bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayıyla başlayan Suriyeli gerginliği Türkiye genelinde bir çok şehre taşınırken gündeme bir iddia daha ortaya atıldı. Suriyeliler vergi vermiyor mu? Suriyeliler vergiden muaf mı? Sorularının cevabı merak konusu oldu.

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasının ardından il genelinde Suriyelilere yönelik başlayan protestolar Türkiye geneline yayılmaya başladı.

Kayseri, Konya, Gaziantep, Hatay gibi iller başta olmak üzere bir çok yerde Suriyeli vatandaşlara yönelik iş yeri ve araçlara zarar verilirken Suriyelilerin Türkiye'de vergi ödemediği iddiaları ortaya atıldı.

SURİYELİLER VERGİ ÖDEMİYOR MU?

Bir televizyon programında ortaya atılan iddialara cevap İletişim Başkanlığı Dezanformasyonla Mücadele Merkezi'nden geldi. Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada iddialar net bir dille yalanlandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bir televizyon programında ortaya atılan, 'Suriyelilere vergi muafiyeti var. KDV/Emlak Vergisi vermiyorlar' iddiası doğru değildir. Türkiye'nin geçici koruması altındaki Suriyeli sığınmacıların vergi konusunda herhangi bir muafiyetleri veya ayrıcalıkları yoktur. Ayrıca ilgili birimler tarafından gerekli vergi denetimleri düzenli olarak yapılmaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Bakmadan Geçme