• Haberler
  • Gündem
  • Taksici Katili Yabancı Uyruklu Şahıs Güneş Yüzü Göremeyecek

Taksici Katili Yabancı Uyruklu Şahıs Güneş Yüzü Göremeyecek

Taksici Yaşar Yanıkyürek'i bıçaklayarak yol kenarına atan İran uyruklu Yoosef Bagherian Gharehtapeh, ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapis cezasına çarptrıldıdı. Sanık bu ceza ile bir daha güneş yüzü göremeyecek.

İstanbul Sarıyer'de taksi şoförü Yaşar Yanıkyürek'i canice öldürüp ardından da taksiye binerek olay yerinden kaçan İran uyruklu sanık Yoosef Bagherian Gharehtapeh'in davasında ilk duruşmada karar verildi. 

Mahkeme, Yoosef Bagherian Gharehtapeh'i ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık bu ceza ile bir daha güneş yüzü göremeyecek.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yoosef Bagherian Gharehtapeh SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı. 

Duruşmada, maktul Yaşar Yanıkyürek'in ailesi ve avukatları da hazır bulunurken duruşmaya babasının sözleri damga vurdu.

VAHŞİCE BİR CİNAYET İŞLENDİ

Duruşmada söz alan Yaşar Yanıkyürek'in oğlu, babasının planlı ve bilinçli bir şekilde öldürüldüğünü belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. 

Cumhuriyet savcısı da mütalaasında gözünü dahi kırpmadan taksiciyi vahşi bir şekilde öldüren sanığın cezalandırılmasını istedi. 

OLAYI HATIRLAMADIĞINI İDDİA ETTİ

Savunmasında, ülkeye kaçak yolla girmediğini ve olay sırasında 30 adet hafıza ilacı kullandığını iddia eden Yoosef Bagherian Gharehtapeh, bu nedenle olayları hatırlamadığını öne sürdü. 

Olay sonrasında dövüldüğünü ve ilaçlarının elinden alındığını belirterek, birçok detayı hatırlamadığını tekrarladı. 
Mahkeme Kararı Mahkeme, Yoosef Bagherian Gharehtapeh'i "nitelikli kasten öldürme" ve "silahla yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapis cezasına mahkum etti. 

Sanığın samimi pişmanlık göstermediği gerekçesiyle cezada indirim uygulanmadı. 

Taksici Yanıyürek’in acısını paylaşan mahkeme hakimi ise kararın ardından mahkeme ailesine başsağlığı diledi. Hakim, "Ölüyü geri getirmez. Allah gani gani rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme