• Haberler
  • Gündem
  • Tarife Değişti! Fethullah Gülen ve Duran Kalkan için Ödül 2 Katına Çıktı

Tarife Değişti! Fethullah Gülen ve Duran Kalkan için Ödül 2 Katına Çıktı

İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında teröristlerin yakalanmasına yardımcı olan kişilere verilen ödüllerde önemli bir artışa gitti. FETÖ lideri Fetullah Gülen ve PKK'lı Duran Kalkan gibi isimlerin de bulunduğu kırmızı kategoride arananlar için verilen ödül miktarı, 10 milyon liradan 20 milyon liraya çıkarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü başarılı operasyonlar sürerken, İçişleri Bakanlığı terörle mücadeleye katkı sağlayacak yeni bir düzenlemeye imza attı. Bakanlık, terörden aranan ve renk kategorilerine ayrılan teröristlere yönelik ödül sisteminde değişiklik yaptı.

ÖDÜLLER İKİ KATINA ÇIKTI!

İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 5 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Ödül Yönetmeliği kapsamında, üst düzey terör örgütü üyelerinin yakalanmasına yardım edenlere verilecek ödül miktarları yeniden belirlendi. 11 Eylül 2024 tarihli Bakanlık Onayı ile yürürlüğe giren düzenlemeye göre, teröristlerin arandığı renk kategorileri de yeniden düzenlendi.

Bu çerçevede:

"Kırmızı kategoride aranan teröristlerin yakalanmasına yardımcı olanlara 20 milyon TL'ye kadar ödül verilebilecek.
Turuncu kategoride aranan teröristler için ödül miktarı 8 milyon TL'ye kadar,
Sarı kategoride arananlar için 4 milyon TL'ye kadar,
Gri kategoride arananlar için ise 2 milyon TL'ye kadar ödül öngörülüyor."

Bu yeni düzenleme, terörle mücadelede sivil desteğini artırmayı amaçlıyor ve güvenlik güçlerinin operasyonlarına daha fazla katkı sağlanmasını hedefliyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme