• Haberler
  • Dünya
  • Taylor Swift ABD Seçimlerini Etkileyecek Mi? Kamala Harris'e Desteğini Açıkladı

Taylor Swift ABD Seçimlerini Etkileyecek Mi? Kamala Harris'e Desteğini Açıkladı

Ünlü şarkıcı Taylor Swift'in Instagram'da paylaştığı gönderi ile ABD Başkanı adayı Kamala Harris'e desteğini açıkladı. Şarkıları milyarlarca dinlenen ve dev bir hayran kitlesine sahip olan şarkıcının bu tutumu ABD seçimlerini etkileyecek mi sorusu ise akıllara geldi.

ABD'li, ünlü şarkıcı Taylor Swift, ABD başkanlık yarışı tartışmasından hemen sonra sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı. "Çocuksuz kedi hanım" imzalı yazıda Kamala Harris'i cumhurbaşkanı olarak desteklediğini açıkladı.

KAMALA HARRİS'İ DESTEKLEDİ

Başkan adayları Kamala Harris ve Donald Trump'ın münazarasının sona ermesinden dakikalar sonra Instagram'da paylaştığı gönderide Swift, "Yanlış bilgiyle mücadele etmenin en basit yolu gerçekledir" dedi.

Şarkıcı, Demokrat aday Kamala Harris'in inandığı haklar ve davalar için savaşacak "savaşçı" olacağını söyleyerek, Kamala Harris'i cumhurbaşkanı olarak destekledi.

Taylor Swift ABD Seçimlerini Etkileyecek Mi? Kamala Harris'e Desteğini Açıkladı

Bu güne kadar seçimler hakkında yorum yapmayan Swift, 283 milyon takipçili insatagram hesabındaki gönderisinde  "Bir seçmen olarak, izleyebildiğim ve okuyabildiğim her şeyi izliyorum" dedi ve ekledi: "2024 başkanlık seçimlerinde oyumu Kamala Harris ve Tim Walz'a vereceğim".

OY ÇAĞRISI YAPTI

Swift, "Bu ülkede kaosla değil sükunetle yönetilirsek çok daha fazlasını başarabileceğimize inanıyorum." ifadesini kullandı.

Swift, açıklamasında hayranlarını oy kullanmaya çağırdı.

TAYLOR SWİFT ABD SEÇİMLERİNİ ETKİLEYECEK Mİ?

ABD'de etkili bir figür olarak görülen şarkıcı ile ilgili Ekim 2023'te yapılan bir ankette demokratların yüzde 68'i de dahil olmak üzere genel olarak seçmenlerin yüzde 55'inin Swift hakkında olumlu bir görüşe sahip olduğu belirlendi.

Virginia Tech'te halkla ilişkiler profesörü olan Cayce Myers, Swift'in desteğinin seçimlerde etkili olabileceğini, Z kuşağı hayranlarını oy vermeye teşvik edebileceğini söyledi.

Myers, ünlülerin desteğinin anlamlı bir katılım anlamına gelmediğini belirtirken, Swift'in desteğinin özellikle geniş bir hayran kitlesine gittiğini ve Demokratları kayıran bir konu olan kadın haklarına odaklandığını söyledi.

Bakmadan Geçme