• Haberler
  • Gündem
  • Diamond Tema Olayı Sonrası Google'de Agnostisizm Ateizm Aramaları Rekor Kırdı

Diamond Tema Olayı Sonrası Google'de Agnostisizm Ateizm Aramaları Rekor Kırdı

Son 30 gün içerisinde Google Türkiye'de agnostisizm, deizm ve ateizm aramaları rekor seviyelere ulaştı. Google Trends verilerine göre, özellikle Rize, Kahramanmaraş, Karabük, Mardin ve Tokat illerinde bu aramalar daha çok dikkat çekti.

Son 30 gün içerisinde Google Türkiye'de agnostisizm, deizm ve ateizm aramaları rekor seviyelere ulaştı. Google Trends verilerine göre, özellikle Rize, Kahramanmaraş, Karabük, Mardin ve Tokat illerinde bu konulara olan ilgi dikkat çekici derecede arttı.

EN ÇOK ARATTIRAN İLLER

Rize: Ateizm aramaları açısından en yüksek ilgiyi gösteren il.

Kahramanmaraş: Ateizm aramalarında ikinci sırada yer alıyor.

Karabük: Üçüncü sırada ateizm aramalarıyla öne çıkıyor.

Mardin: Dördüncü sırada, agnostisizm ve deizm aramalarıyla dikkat çekiyor.

Tokat: Beşinci sırada ateizm aramaları ile ilgi odağı oldu.

Tema Olayı Sonrası Google'de Agnostisizm Ateizm Aramaları Rekor Kırdı

Bu veriler, Türkiye'de dini konulara ve inanç çeşitliliğine yönelik artan bir ilginin olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlar, bu trendin toplumsal ve kültürel dinamiklerdeki değişimlerin bir yansıması olabileceğini belirtiyor. Artan dijital erişim, bilgiye ulaşma kolaylığı ve globalleşmenin etkisiyle insanlar farklı inanç sistemlerini daha fazla araştırmaya yöneliyor olabilirler. Ayrıca, genç nesillerin dini inançlarını sorgulama eğilimlerinin artması da bu arama trendlerinde etkili olabilir.

AGNOSTİZİM NEDİR?

Agnostisizm temelinde ''belirsizlik ilkesi'' olan bir disiplindir. Bu ilkeye göre insanın gerçek bilgiye ulaşması mümkün değildir. Duyu organları tarafından algılanan birçok şey illüzyon gerçek sanılabilir. Ya da tam tersi birçok göz yanılgısı, gerçek olarak kabul edilebilir. Bu nedenle ''Tanrı var mı?'' ya da ''Evrenden önce ne vardı?'' gibi sorulara cevap verilemez.


Belirsizlik ilkesi Kuantum fiziğine dayanır. Zamanı, maddeyi ya da enerjiyi tam olarak ölçmek mümkün değildir. Çünkü zaman ve enerji gibi kavramlar bulundukları konuma ve algılayan kişiyle arasındaki mesafeye göre değişebilir. Agnostiklere göre fiziğin bile yetersiz olduğu bir alanda metafizik bilgilerin sağlaması yapılamaz. Bu nedenle soyut kavramların ve varlıkların tamamı ''bilinemez'' olarak tanımlanır.

 

Bakmadan Geçme