TFF Başkanı Büyükekşi istifa etti mi?

TFF'ye seçimle geldiğini ifade eden Başkan Mehmet Büyükekşi, görevinin başında olduğu açıklamasında bulundu.

Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen yumruklu saldırının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi de eleştirilen isimler arasında yer almıştı.

Gerek futbol camiasından gerekse siyasilerden bir çok isim yaşanan olaylarda TFF ve Mehmet Büyükekşi’nin de payı olduğunu düşünerek ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Yumruklu saldırının hemen ardından 15 Süper Lig takımının Büyükekşi’yi istifa etmeye davet ettiği iddia edilmişti.

Olay sıcaklığını korurken Kulüpler Birliği Başkanı ve Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç yaptığı açıklamada Mehmet Büyükekşi’nin tavrının kabul edilemeyeceğini belirterek Sorunlar, “TFF'nin kendisini ayırıp sorumluluğu sadece başkalarına yükleyerek çözeceği sorunlar değildir.” açıklamasında bulunmuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’de yumruklu saldırı sonrasında TFF’ye sert eleştirilerde bulunarak TFF’nin süreci yönetemediğini ifade etmişti.

Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medyada Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifa edeceği yönünde yorumlar ve haberler yapılmaya başlandı.

 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi; Görevimin Başındayım

 

Açıklamalar ve yaşanan gelişmeler sonrasından sessizliğini bozan Büyükekşi, görevinin başında olduğunu söyledi.

Büyükekşi, yaptığı açıklamada, "TFF, seçimle gelinen ve seçimle gidilen özerk bir kurum. Görevden alma-verme gibi bir durum yok. Görevimin başındayım. İnsanların neden böyle yaptığını anlamıyorum. Demek ki iyi niyetimiz fazla geliyor." ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme