TFF Google'ın Blogger Platformunu Neden Engelledi?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 22 Ekim 2024 tarihli kararıyla Google'ın Blogger platformuna erişimi engelledi.

Google'ın ücretsiz blog platformu Blogger'ın alan adı http://blogspot.com, Türkiye Futbol Federasyonunun 22 Ekim 2024 tarihli ve 047-05 sayılı kararıyla erişime engellendi. Kararı İfade Özgürlüğü Derneği internet sitesi üzerinden duyurdu.

İfade Özgürlüğü Derneği‘nin (İFÖD) açıklamasına göre Google’ın ücretsiz blog platformu Blogger’ın alan adı ‘blogspot.com’ TFF’nin 22 Ekim 2024 tarihli ve 047-05 sayılı kararıyla erişime engellendi.

HAKİM ONAYI BULUNMUYOR

Siber hukuk uzmanı Yaman Akdeniz yasak kararına sosyal medya hesabından tepki göstererek "Hakim onayı şartı aranmadan Türkiye Futbol Federasyonuna verilen erişim engelleme yetkisinin ne kadar tehlikeli ve keyfi olduğunu daha önceden de dile getirmiştik. Yetkisinin olması kadar bu yetkinin keyfi kullanılması da sorunlu" dedi. Akdeniz’in sosyal medya paylaşımı şöyle:

 

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Blogspot.com’a daha önce iki farklı dönemde erişim engeli getirilmişti. 2008 yılında Digiturk’ün başvurusu üzerine Blogspot.com’a mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi ve 4 günlük yasağın ardından delil yetersizliği nedeniyle erişim yasağı kaldırıldı.

2011 yılında ise yine Digiturk’ün başvurusu üzerine Blogspot.com’a erişim engeli getirilmiş ve üzerine yaklaşık 3 aylık yasağın ardından erişim engeli kaldırılmıştı. 2018 yılında ise bir kişisel blog sitesine erişim engeli kararı alınmış ancak yanlışlıkla tüm blogspot.com adresleri erişime engellenmişti. Hatanın fark edilmesinin ardından Blogspot.com yeniden erişime açılmıştı. Bu defa doğrudan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından erişim engeli getirildi. Yasağın ne kadar süreceği bilinmiyor.

Bakmadan Geçme