• Haberler
  • Spor
  • TFF Merih Demiral Kararı İle CAS'a Neden Gidemiyor? İşte Tüm Detaylar!

TFF Merih Demiral Kararı İle CAS'a Neden Gidemiyor? İşte Tüm Detaylar!

UEFA tarafından Merih Demiral'a verilen 2 maçlık cezanın ardından TFF CAS'a neden gidemiyor? sorusunun cevabı merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA tarafından Merih'e verilen ceza için CAS'a itirazda bulunamayacak. CAS'a gidilebilmesi için verilen cezanın 2 maçtan daha fazla olması gerekiyor. Cezanın 2 maç ve daha az olduğu durumlarda CAS'a gitme hakkı bulunmuyor.

TFF'de yaptığı açıklamada, "3 maçın altındaki cezalarda CAS'a itiraz ve başvuru yolunun kapalı olmasından dolayı, verilen 2 maçlık ceza ile itiraz hakkımız elimizden alınmıştır." ifadelerine yer verdi.

UEFA tarafından verilen ceza nedeniyle A Milli Takımımızda 2 maç forma giyemeyecek olan Merih, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalindeki Hollanda karşılaşmasında sahadaki yerini alamayacak. Milli futbolcu, yarı finale yükselmemiz halinde de cezası nedeniyle oynayamayacak.

Öte yandan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Büyük Türk milleti’nin en büyük karakteristik özelliklerinden biri  adaletsizlik ve hukuksuzluk karşısında tek vücûd olmayı başarmasıdır,  tüm bu haksızlıklara karşı sadece Türk milli takımı olarak değil ulus olarak ayağa kalkarız. Bu her zaman böyle olmuştur ve yarın akşam Berlin stadyumunda da sportif performansımızla bunu tüm dünyaya ispat edeceğiz.

Tribünlerdeki ırkçı davranışlar da dahil olmak üzere çok daha ciddi ihlaller için verilen para cezaları ve ertelenmiş cezalarla karşılaştırıldığında, bu iki maçlık men cezası son derece orantısızdır. Bu tutarsızlıklar maalesef ülkemize karşı bir çifte standart uygulandığının en güçlü göstergesidir." açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme