• Haberler
  • Gündem
  • TFF: Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, İstiklal Marşımız Okunarak Başlayacak

TFF: Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, İstiklal Marşımız Okunarak Başlayacak

Suudi hükümetinin, Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa finalinde Galatasaray ile Fenerbahçeli futbolcuların İstiklal Marşı'nı okumasına izin vermeyeceği iddialarına TFF'den yanıt geldi. 
 

Açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. yıl kutlama etkinlikleriyle, şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz" denildi.
 

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi kriz yaşanıyor. Suudların İstiklal Marşı'nın okunmasına, Atatürk posteri, tişörtü ve yurtta sulh, cihanda sulh posterlerine izin vermeyeceği yönündeki iddiaların ardından TFF’den açıklama geldi.


İki kulübün yasağın kaldırılmasını talep ettikleri ve taleplerin kabul görmemesi durumunda sahaya çıkmama kararı aldıkları ifade edilirken TFF duruma el koydu.
TFF'den konuyla iligli yapılan açıklamada; "Değerli Basın Mensupları, Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. yıl kutlama etkinlikleriyle, şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz. Türkiye Futbol Federasyonu" ifadelerine yer verildi.
Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan yaşanan gelişmelerin ardından, "İstiklal Marşımızın okunmaması halinde maça çıkmayacağız" açıklamasında bulundu.

Galatasaray Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Forması İle Çıkacak

Öte yandan TFF’nin açıklamasının ardından Galatasaray Spor Kulübü Resmi X hesabından, “Fenerbahçe karşılaşmasına, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan formamızla çıkacağız!” ifadesinin ve formanın yer aldığı paylaşım yapıldı.

Bakmadan Geçme