TFF'ye Milli Takımlar Üzerinden McDonalds Tepkisi

Süper Lig takımlarının kadrolarındaki İsrailli oyuncuların hareketleri ve paylaşımları nedeniyle sözleşmelerini fesih ettikleri bir dönemde Türk milli takımlarının yemek sponsorunun McDonalds olarak devam etmesi tepki çekti.

İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’ye başlattığı saldırıların ardından Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde İsrail ürünleri ve firmaları boykot edilmeye başlandı.
Özellikle kamu kurumlarındaki ve belediyeler ve işletmelerindeki İsrail menşeili ürünler kullanımdan kaldırılırken boykot yurt genelinde hemen her alanda gösterilmeye devam ediliyor.


Türk Milli Takımlarının yemek sponsorluğunun ise halen İsrail’in en büyük destekçisi ve İsrail askerlerine yemek tedariki sağladığı kanıtlanan McDonalds’ta olması çok büyük tepkiye neden oldu.

tff


Süper Lig takımlarının milyonlarca euro ödeme yaparak kadrolarına dahil ettikleri ancak İsrail yanlısı hareketler ve paylaşımlar yaptıkları için sözleşmelerinin fesih edilip sınırı dışı edildiği bir dönemde Türkiye Futbol Federasyonu’nun yemek sponsoru McDonalds’ın sponsorluğunu sonlandırmaması tepkilerin odağına oturdu.


İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticileri başta olmak üzere çok sayıda sosyal medya kullanıcısı TFF’ye tepki içeren mesajlar paylaştı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı veya TFF’den konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Bakmadan Geçme