TİP Milletvekili Serra Kadıgil'den Skandal İfadeler!

TİP Milletvekili Kadıgil: 'Azgın bir grup azınlığın sesini bütün ülkenin talebi gibi lanse etmeye çalışıyorlar. Çözüm önerisi olarak getirdikleri şey sokaklarda yaşayan istisnasız bütün kedi ve köpekleri öldürmek.'

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifini görüşmek için bugün yeniden bir araya geldi. 

Sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açacağı gerekçesiyle eleştirilen ve ilk üç maddesi 17 Temmuz’da komisyondan geçirilen kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndaki görüşmeleri öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkati çekti. Komisyon salonunun bulunduğu koridorda yer alan ve ziyaretçilerin görüşmeleri takip etmesi için kullanılan televizyon yerinden söküldü.

Komisyon Başkanı Kirişçi, kaldırılan televizyonla ilgili “Televizyon zarar görmüş, tamir edildikten sonra yeniden monte edecekler” deyince bir muhalefet partisi milletvekili “Benim odamdaki televizyonu alabilirler”, “Trafoya girdiği gibi televizyona da mı kedi girdi?” diye seslendi.

Muhalif vekillerin televizyonun tekrardan kurulması isteğinin reddedilmesi üzerine tartışma büyüdü.

TİPLİ VEKİLDEN SKANDAL İFADELER

Sosyal medya hesabından canlı yayın açarak komisyonda yaşananları anlatan Serra Kadıgil, söylemleriyle tepkilerin odağında yer aldı.

Kadıgil, canlı yayın esnasında, "Azgın bir grup azınlığın sesini bütün ülkenin talebi gibi lanse etmeye çalışıyorlar. Çözüm önerisi olarak getirdikleri şey sokaklarda yaşayan istisnasız bütün kedi ve köpekleri öldürmek. Barınaklara toplayacağız diyorlar yalan söylüyorlar. Türkiye'de kendi tabirlerine göre 4 milyon köpek var sadece 300 tane barınak var. Kapasitesi 100 bin. Toplayabilecekleri bir barınak felan yok. Yürürlük tarihinden itibaren kapınızın önündeki bütün kedileri, köpekleri istisnasız alıp öldürecekler. Bunun teklifini görüşüyorlar ve buna diyorlar ki, biz bunu çocuklar için yapıyoruz. Burada günlerdir görüşüyoruz, bütün uzmanlar kendilerini parçalıyor"

Kadıgil'in azgın bir grup ifadesi sosyal medyada çok büyük tepki çekti.

Kadıgil, komisyonun ilk toplantısın da söylemleri ve verdiği fotoğraf kareleri ile sosyal medyada gündem olmuştu.

MUHABİR

Bakmadan Geçme