Tıraş ücretlerine yüzde 80 zam

Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 2024 yılı adına yeni fiyat tarifesini açıkladı işte yeni tarifeler

Antalya'da tıraş ücretlerine göre sınıflandırma yapıldı


Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 2024 yılı için yeni bir fiyat tarifesini açıkladı. Buna göre, tıraş ücretleri, lüks, A, B ve C olacak şekilde dört sınıfa ayrıldı.

Lüks tarife, alışveriş merkezleri çevresi ve oteller bölgesinde uygulanacak. Bu tarifedeki saç sakal kesimi ücreti 1100 TL şeklinde olacak. A sınıfı tarife, Lara ve Konyaaltı ilçelerinde ise uygulanacak saç sakal kesimi ücreti 550 TL şeklinde olacak. B sınıfı tarife, şehir merkezinde uygulanacak ve saç sakal kesimi ücreti 480 TL şeklinde olacak. C sınıfı tarife ise Kepez, Varsak, Aksu ve Döşemealtı ilçelerinde uygulanacak olup saç sakal kesimi ücreti 400 TL şeklinde olacak.

Zamlar ne anlama geliyor?


Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 2024 yılı için yeni fiyat tarifesini açıklaması ile birlikte yeni zamlar tek tek duyuruldu. Bu kapsamda yüz 80 oranında zam söz konusu oldu.

Yapılan yeni zamlar, Türkiye'de artan enflasyonun bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, Antalya'da enflasyon 2023 yılında yüzde 70,2 arttı. Bu oran paralel olarak, tıraş ücretlerine de yansıdı.

Zamlar, Antalya'da yaşayan vatandaşlar için önemli bir yük oluşturacak. Özellikle dar gelirli vatandaşlar için ayda bir kez tıraş olmak bile zor hale gelebilir.

Zamların devam etmesi bekleniyor


Her alanda olduğu gibi tıraş tarifelerine de yeni bir zam söz konusu oldu. Ekonomistler, enflasyonun 2024 yılında da yüksek seyretmesini bekliyor. Buda, zamların devam edeceği anlamına geliyor. Tıraş ücretlerine yeni zamların gelmesi ilerleyen dönemlerde muhtemel görünüyor.

Bakmadan Geçme