Toprak Kaymasında 3 Kişi Kayıp Oldu

İsviçre'nin Graubünden kantonundaki Misox Vadisi'nde Cuma günü meydana gelen toprak kaymasında 3 kişinin kayıp olduğu açıklandı.

İsviçre'nin güneyinde, Graubünden kantonundaki Misox Vadisi'nde şiddetli yağışlar ve eriyen karların yol açtığı heyelanda arama çalışmaları sürüyor.

1 KADIN SAĞ ÇIKARTILDI

Cuma günü meydana gelen bu toprak kaymasında, kurtarma operasyonunu yöneten İsviçre polisinden William Kloter, bir kadının toprak altından sağ olarak kurtarıldığını açıkladı. Kloter, hâlâ kayıp olan 3 kişinin arandığını belirtti.

CANLI OLARAK BULMAYI UMUYORUZ

Ekipler, kepçeler ve özel eğitimli köpekler ile kayıpları bulmak için çalışmalarına devam ediyor. Kloter, kayıpları canlı olarak bulmayı umduklarını ifade etti.

İsviçre Konfederasyon Başkanı Viola Amherd, felaketin ardından yaptığı açıklamada, şiddetli hava şartlarının yol açtığı hasarın boyutları karşısında şoke olduğunu söyledi. Amherd, "Düşüncelerim bu durumdan etkilenenlerle birlikte. Acil durum personeline bu zor durumda yorulmak bilmeden gösterdikleri çabalar için teşekkür ediyorum" dedi.

Bakmadan Geçme