• Haberler
  • Dünya
  • Trump'a Yapılan Saldırı Kurgu muydu? İşte Şok Detaylar!

Trump'a Yapılan Saldırı Kurgu muydu? İşte Şok Detaylar!

Amerika Birleşik Devletleri eski başkan Donald Trump'a suikast girişimi ile sarsıldı. Başkanlık yarışında olan Trump, Pensilvanya Eyaleti'nde düzenlediği mitingi sırasında silahlı saldırıya uğradı. Sağ kulağından yaralanan 78 yaşındaki siyasetçinin sağlık durumu iyi. Peki Trump'a yapılan saldırı kurgu muydu? İşte ilginç iddialar:

Pensilvanya Eyaleti'ndeki mitingi sırasında kürsüde konuşma yapan başkan adayı Donald Trump, silah sesi sonrasında kulağını tuttu ve hemen ardından kürsünün altına eğildi.

Ardından korumaları Trump'ın etrafını sararak güvenlik çemberi oluşturdu.

Korumalarının omzuna tutunarak aracına binen Trump, yumruğunu havaya kaldırarak, mitingini takip etmeye gelenlere "iyiyim" mesajı verdi.

Olay sırasında miting alanında da panik yaşanırken, Butler Bölge Başsavcısı Richard Goldinger saldırganın ABD Gizli Servis ajanları tarafından öldürüldüğünü açıkladı. 1 miting katılımcısının da hayatını kaybettiği belirtilirken, olayla ilgili suikast soruşturması başlatıldığı kaydedildi.

Trump'a Yapılan Saldırı Kurgu muydu? İşte Şok İddialar!

SALDIRIDA ŞAŞIRTAN DETAY: POLİS MÜDAHALE ETMEDİ!

BBC'nin haberine göre, Greg Smith adlı bir katılımcı, saldırganın, izleyiciler tarafından saldırıyı düzenlemeden dakikalar önce görüldüğünü iddia etti.

Saldırganın sürünerek çatıya çıktığını gördüğünü kaydeden Smith, saldırganın bir silah taşıdığının açıkça görüldüğünü ve etkisiz hale getirilmeden "3-4 dakika" çatıda kaldığını da dile getirdi. Polis güçlerinin etrafta dolandığını aktaran Smith, "Biz 'şu çatıda silahlı birisi var' dedik" ifadesiyle polise saldırganı bildirdiklerini, ancak polisin herhangi bir müdahalede bulunmadığını belirtti.

ABD Gizli Servisi yetkililerinin, miting alanındaki bir ahırdan kendisine baktığını görebildiğini kaydeden Smith, "Gizli servis ahırın tepesinden bize bakıyordu. Çatıyı işaret ettim. Elim çatıyı işaret eder halde öylece duruyordum. Sonra bir baktım 5 el ateş edilmiş." ifadesini kullandı.

ABD GİZLİ SERVİSİ TETİKÇİYİ SANİYELER İÇERİSİNDE VURDU!

Olayla ilgili ilginç olan ve sosyal medyada gündem olan bir husus da tetikçinin öldürülüş anı oldu. Trump'ın konuşma alanının üstünde yer alan keskin nişancı saniyeler içerisinde tetikçiyi tespit edip vurdu.

SALDIRI TRUMP'A YARADI!

Birçok kişi sosyal medyada saldırının Trump'a yaradığının altını çiziyor. Saldırının kurgulanmış olma ihtimalinden bahsediyor. Zira saldırı sonrasında başta Elon Musk olmak üzere birçok kişiden Trump'a destek açıklaması geldi. Olay sonrasında Trump'un seçimi kazanma ihtimalinin daha da arttığı konuşuluyor.

Trump'a Yapılan Saldırı Kurgu muydu? İşte Şok İddialar!

Bakmadan Geçme