• Haberler
  • Gündem
  • TÜGVA'dan, Kadirhas Üniversitesi'nde Mescide Ayakkabıyla Girme Olayına Tepki

TÜGVA'dan, Kadirhas Üniversitesi'nde Mescide Ayakkabıyla Girme Olayına Tepki

Kadir Has Üniversitesi'nde akademisyen olduğu ifade edilen kadının mescide ayakkabılarıyla girmesinin ardından başlayan tartışmalar kamuoyunda büyüyerek devam ediyor. TÜGVA'da konuya dikkat çekerek bildiri yayınladı.

Kadir Has Üniversitesi’nde akademisyen olduğu ifade edilen kadının mescide ayakkabıyla girmesi üzerine başlayan tartışmalara Türkiye Gençlik Vakfı da (TÜGVA) dahil oldu.

TÜGVA Üniversiteler Birimi, Kadir Has Üniversitesi’nde mescide ayakkabıyla girilmesi ile ilgili bildiri yayınlayarak yarın kampüste toplanma çağrısı yaptı.

“Hiç kimse Müslüman Türkiye Cumhuriyeti’nde Rabbimizin emirlerine uymamıza engel olamayacaktır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bu Hadise Bardağı Taşırdı

“Kadir Has Üniversitesi'nde 'MESCİTTE' namaz kılmak isteyen öğrencilerin namaz kıldıkları alana ayakkabıları ile giren, akabinde bu olayı normalleştirmeye çalışan, dini inancının ne olduğu dahi belli olmayan, hanım ve erkek namaz kılma adabından bir haber sözde akademisyen bir hanımefendinin ahlaka mugayir tavırlarına sosyal medya aracılığıyla hepimiz şahit olduk. Yaşanan bu hadise toplumumuzun sinir damarlarına dokunmayı bırakın, dolmuş olan bardağın taşan son damlası olmuştur. Üniversite neslimize sözde eğitim verdiğini iddia eden bu hastalıklı zihniyetlerin, nesillerimizin zihinlerini kirletmesine ve gençlerimizi ifsad etmesine artık TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI! Kendi ifadeleri ile dini inancının ne olduğu dahi belli olmayan bu zihniyetin kokuşmasından başka bir kokudan bahsetmek ise mümkün değildir.

Türkiye Artık Kafalarına Göre At Koşturdukları Türkiye Değil!

Artık bizler kokuşan bu zihniyeti toplumumuzda eğitim verenler safında görmek istemiyoruz. Zira esas eğitime ihtiyacı olan şahısların kendileri olduğu da izlenen videoda kamuoyunca apaçık gözlemlenmektedir. Bizler bu hastalıklı zihniyetin tezahürünü tarihimizde defaatle görmüş bulunmaktayız. Kurdukları ikna odalarından fişledikleri ağabey ve ablalarımıza kadar yapmış oldukları ZULÜM hafızalarımızın hiç silinmeyecek yerlerinde kazılıdır. Lakin unuttukları en önemli gerçek Türkiye artık onların kafalarına göre at koşturduğu Türkiye değildir! Bütün bunlara rağmen MÜSLÜMAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDE hiç kimse Rabbimizin emirlerine uymamıza engel olamayacaktır. En kibar üslup ile Kadir Has Üniversitemizde eğitim gören gencimizin sözleri aslında tüm toplumumuza ışık tutar mahiyettedir. Gencimizin de video kaydında açıkça söylediği gibi İMANİ HAKİKATLERİMİZ bizlerin 'PSİKOLOJİK SINIRIDIR'. Söz konusu kişinin derhal o üniversiteden ve neslimizin ufuk dünyasından uzaklaştırılması gerekmektedir. Bu hususta 25 Aralık 2023 öğle namazı vakti Kadir Has Üniversitemizin Balat Kampüsünde buluşacak ve hep beraber saf tutacağız.”

Bakmadan Geçme