• Haberler
  • Dünya
  • Tüm Dünyanın Gözü İran'da! İran Gece 2'de İsrail'i Vuracak mı?

Tüm Dünyanın Gözü İran'da! İran Gece 2'de İsrail'i Vuracak mı?

İsrail Hava Kuvvetleri ve Askeri İstihbarat, İran'ın saldırısına karşı yüksek alarma geçti

İsmail Haniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından suikastla öldürülmesi sonrası iki ülke arasındaki gerilim hiç olmadığı kadar yükseldi. İran'ın İsrail'e misilleme saldırısı bekleniyor.

ABD'den de çarpıcı bir açıklama geldi. Beyaz Saray, İran'ın İsrail'e yönelik misilleme saldırısının bu hafta olabileceğini açıkladı. İsrail ordusu ise beklenen İran saldırısına karşı yüksek alarm durumuna geçti. Ayrıca İran medyasında gece saat 02.00'yi gösteren kum saatli paylaşım dikkat çekti.

İran ile İsrail arasındaki gerilim savaş noktasına geldi. İran günler öncesinden İsrail'e saldırı gerçekleştireceği yönünde açıklama yaparken bugün gece 2'de saldırının yapılabileceği belirtiliyor.

Tüm dünya gözünü İran'a çevirmiş durumda. 

İsrail'e Gazze'deki katliamlarında açık destek veren ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya ortak bildiri yayımladı. 'Ateşkes' için çağrı yapılan bildiride "Kaybedecek daha fazla zaman kalmadı" denildi. 

Öte yandan,  ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya, İsrail'e yönelik gerçekleştirilecek saldırı da İsrail'i savunma yönünde karar aldı.

İsrail Hava Kuvvetleri ve Askeri İstihbarat, İran'ın saldırısına karşı yüksek alarma geçti.

Bakmadan Geçme