• Haberler
  • Dünya
  • Tunus'ta Cumhurbaşkanı adayı Zammel gözaltına alındı

Tunus'ta Cumhurbaşkanı adayı Zammel gözaltına alındı

Tunus'ta cumhurbaşkanı adayı Ayachi Zammel'in gözaltına alındığı açıklandı. Zammel'in seçim kampanyası ekibinden Mahdi Abdel Jawad, polisin sabah saatlerinde Zammel'i evinden gözaltına aldığını belirtti.

Tunus'ta Cumhurbaşkanı adayı Zammel gözaltına alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunus'ta ekim ayında yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin adaylarından Ayachi Zammel'in bugün sabah saatlerinde evinden gözaltına alındığı açıklandı.

Reuters haber ajansına konuşan Abdel Jawad, Zammel'in adaylığına 'halk onayında tahrifat yaptığı' şüphesiyle gözaltına alındığını belirterek "Bu mesele saçma bir hal alıyor ve onu seçim dışı bırakmayı amaçlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri 6 Ekim tarihinde yapılacak. Ülkedeki seçim kurulunun seçime katılabilecek adayların nihai listesini bugün açıklaması bekleniyor. Geçen hafta Tunus'taki Danıştay, üç cumhurbaşkanı adayının adaylığını teslim eden bir karar almıştı. Seçim komisyonunun adaylık başvurusuna itiraz ettiği Mondher Znaidi, Abdel Latif Mekki ve Imed Daimi'nin, bu yüksek mahkeme kararıyla birlikte seçimde aday olabileceğine karar verilmişti. Seçimde yarışacak diğer isimler arasında ise mevcut Cumhurbaşkanı Kays Said'in yanı sıra yachi Zammel ve Zouhair Maghzaoui yer alıyor.

PROTESTO ÇAĞRISI

Öte yandan, Seçim Kurulu Başkanı Farouk Bouasker, kurulun nihai aday listesini açıklamadan önce bu mahkeme kararını ve adaylar konusundaki diğer mahkeme kararlarını inceleyeceğini açıkladı. Bu açıklama ise ülkedeki hak savunucusu ve siyasetçilerin tepkisine neden oldu. Kurulun bağımsız olmadığı ve tek amacının Said'in seçimi kolayca kazanmasını sağlamak olduğu iddia edilirken, Tunuslu anayasa hukukçuları da seçim kurulunun yüksek mahkeme kararını uygulamak zorunda olduğunu belirtti.

Bakmadan Geçme