Turgut Altınok'a Neden Soruşturma Açıldı?

31 Mart 2024 yerel seçiminde AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Turgut Altınok'a seçim zamanında yaptığı bazı işlemler hakkında İçişleri Bakanlığı soruşma açtı. İşte soruşturmanın Detayları.

İçişleri Bakanlığı, eski Keçiören Belediye Başkanı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un seçim döneminde kullandığı AK Parti'ye ait araçların akaryakıtının belediyeden karşılandığını belirledi.

Belediyenin Temizlik ve Ulaştırma Müdürü açığa alındı. Ayrıca, Altınok'un tanıtım ve medya faaliyetlerinin de incelendiği bildirildi.

TANITIM İÇİN YÜKSEK MİKTARDA HARCAMA YAPILDI

Bunun yanı sıra, Altınok döneminde yapılan tanıtım ve medya faaliyetlerinin de incelenmeye alındığı ve bu süreçte birçok harcama ve personel artışı yapıldığı tespit edildi.

Özellikle Angara Tv ve Angara Radyo'nun kurulması ve bu medya organlarına yapılan yüksek miktardaki alt yapı harcamaları dikkat çekti.

1 MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Soruşturma kapsamında belediyenin Temizlik ve Ulaştırma Müdürü açığa alındı. Ayrıca, Altınok'un siyasi faaliyet gösteren AK Parti'nin seçim araçlarına verilen akaryakıtın mali değerinin yaklaşık 6 milyon lira olduğu ifade ediliyor.

İçişleri Bakanlığı müfettişi, Altınok'un yakın ekibinde yer alan bazı yöneticilerin ifadesini aldı. Bunun yanı sıra, Altınok döneminde tanıtım ve medya faaliyetlerinin incelendiği belirtildi.


 


 

Bakmadan Geçme