• Haberler
  • Gündem
  • Türk Bayrağına El Uzatan Bedelini Canı İle Ödeyecek! Tüm Birliklere Vur Emri Verildi

Türk Bayrağına El Uzatan Bedelini Canı İle Ödeyecek! Tüm Birliklere Vur Emri Verildi

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasıyla başlayan ve Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolündeki bölgelere yayılan olaylar sonrasında yaşanan gerginliğin ardından tüm birliklere kritik emir gitti. Türk Bayrağına el uzatan bedelini ağır ödeyecek.

Suriye ile normalleşme adımlarının atıldığı şu günlerde Kayseri'de patlak veren ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolü altındaki bölgelerde devam eden provokatif olayların ardından Türkiye'den Suriye'deki tüm birliklere "Bayrağa dokunanı vurun" emri gitti.

Kayseri'de Suriye uyruklu küçük yaştaki çocuğa Suriyeli bir kişinin cinsel istismarda bulunması sonrası kent genelinde başlayan olaylar Türkiye'nin kontrolündeki Suriye'nin El-Bab, Afrin, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi, Zeytin Dalı Harekat bölgelerine sıçradı.

Çok sayıda Suriyeli gösterici Türk bayraklarına, Türk kamyonlarına, tırlarına ve Türk plakalı araçlara saldırılar düzenleyerek Türk bayraklarını indirip parçaadı.

Kısa sürede püskürtülen provakasyon sonrasında birliklere ktirik emir gitti.

BAYRAĞA EL UZATAN VURULACAK

Özellikle bağımsızlığımızın sembolü ay-yıldızlı bayrağımıza yapılan saldırılara ait görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

Olayların yankıları sürerken Türkiye'den bölgedeki birliklere kritik bir emir gitti. Bundan sonra bayrağımızı hedef alan kim olursa olsun askerlerimiz tarafından sorgusuz sualsiz vurulacak.

Bakmadan Geçme