• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Terör Bildirisi Kargaşası

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Terör Bildirisi Kargaşası

iki günde 12 askerimizin şehit olduğu terör saldırısı ile alakalı TBMM'de imzalanmak istenen terör bildirisi kargaşaya sebep oldu.

Son iki günde ardararda gelen şehit haberleri tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Sınırımızda iki günde 12 askerimizin şehit olması sonrası İyi Parti Grup  Başkanvekili Musavat Dervişoğlu TBMM'yi şehitlerimiz için ortak bildiri imzalamaya davet etti. 

AK PARTİ, MHP ve SAADET Grubu Kabul Etti

İyi Parti'nin bu çağrısına Ak Parti, MHP ve Saadet Grubu olumlu yanıt verirken DEM (HDP) ve CHP imza atmadı.

TBMM’de AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin imzaladığı bildiride PKK terör örgütünün saldırıları kınanarak “Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır” denildi

CHP ve DEM Parti bildiriye imza atmadı..

CHP'den Bildiri Açıklaması

Hükümete seslenen Özgür Özel, terör saldırısı ile ilgili Meclis bilgilendirilmedikçe AK Parti'nin altında imzası olan hiçbir bildiriye imza atmayacaklarını vurguladı. CHP lideri Özel, şunları söyledi: "Hükümet Milli Savunma Bakanı aracılığıyla derhal siyasi parti gruplarını ve Meclis'i bilgilendirmelidir. Yaşanan terör saldırısı ile ilgili başta şehit sayısı olmak üzere dolaşan endişe verici bilgiler hakkında derhal bu bilgilendirmeyi talep ediyoruz.

İYİ Parti'den CHP'ye Bildiri Tepkisi

İyi Parti Genel Başkan yardımcısı Oktay Vural Sosyal medya Hesabı X üzerinden yaptığı açıkılamada şu ifadeleri kullandı; 

"Türk Milletinin egemenliğinin yegane tecelligahı olan TBMM'nin vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak için şehit olan TBMM'nin manevi varlığından ayrılamayacak kahramanlarımız için milletimizin acısına ortak olacak ve teröre karşı duruşu ortaya koyacak İYİ Partinln önerdiği bir bildiri yayınlanmasını engellemek teröre ve bölücülüğe cesaret verir. Hangi gerekçeyle olursa olsun bunu yapmaya hakkınız yoktur. TERÖRE KARŞI TÜRKİYE TEK YÜREK!"

Meral Akşener'den Yas İlanı Çağrısı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener  Hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler eyer verdi:

"24 saat içerisinde 12 evladımızı şehit vermek; millî bir meseledir ve millî bir acıdır.

Dolayısıyla Türk Milleti'nin millî yasıdır. Suud’ların kralı öldüğünde bile hemen ilan edilebilen yasın, bugün evlatlarımıza çok görülüyor olması bizim için kabul edilemez.

Böylesine önemli ve acı bir olayda; İYİ Parti TBMM Grubumuzun ortak açıklama için yapmış olduğu çağrının ötelenmesi de milletimizin vicdanının sesi olan Gazi Meclisimize yakışmaz.

Buradan iktidara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bir çağrıda bulunuyorum: Türk milletinin iradesini, vicdanını, hakkını ve hukukunu koruma görevinizi derhâl yerine getirin. Devletimizin adabına, edebine ve ciddiyetine uygun davranın. Milletimizin yürek yangınını körüklemek için değil, söndürmek için bir adım atın.

Ezcümle; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yakışanı yapın!"

Bakmadan Geçme