• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye'den Haniye'nin Cenazesine Katılacak İsim Belli Oldu!

Türkiye'den Haniye'nin Cenazesine Katılacak İsim Belli Oldu!

İran'ın başkenti Tahran'da 31 Temmuz gecesi hava saldırısı sonucu öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için geniş katılımlı bir resmî cenaze töreni düzenlendi. Tahran'da düzenlenen törende, cenaze namazını İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı. Haniye'nin cenazesi defnedilmek üzere Katar'a gönderilecek. Cenazeye Türkiye'den katılacak isim de belli oldu.

Başkent Tahran’ın şehir merkezinde ve Tahran Üniversitesi önünde binlerce kişi Haniye’nin posterleri ve Filistin bayraklarıyla cenaze töreninde bir araya geldi. Haniye ve korumasının cenazesi, katılımcılar tarafından Azadi (Özgürlük) Meydanı’na kadar taşındı.

Cenaze töreni, İran Parlamentosu Başkanı Mohammad Bagher Ghalibaf’ın konuşmasıyla başladı. Haniye’nin, tüm dünyadaki Filistin halkının sesi olduğunu vurgulayan Ghalibaf, “O sadece bir lider değildi, bilge bir insandı” dedi.

Bu saldırıya “doğru zamanda ve doğru yerde” cevap vereceklerini dile getiren Ghalibaf, “Misafirimizin topraklarımızda hedef alınması bizim için zor bir durum” diye konuştu.

Haniye için cenaze namazını İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı.

Saldırıdan önce Katar’da sürgünde yaşayan Haniye’nin cenazesinin defnedilmek üzere Doha’ya taşınacağı belirtildi. Haniye 2 Ağustos Cuma günü törenle Katar'da defnedilecek.

TÜRKİYE ADINA BAKAN FİDAN KATILACAK!

Diplomatik Kaynaklar: "Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsmail Haniye'nin yarın yapılacak cenaze merasimine katılmak üzere bu gece (1 Ağustos) Doha'ya gitmektedir."

Türkiye'den Haniye'nin Cenazesine Katılacak İsim Belli Oldu!

Bakmadan Geçme