Türkiye'den Yunanistan'a Yardım Eli!

Türkiye, Yunanistan'ın başkenti Atina'da çıkan ve bir türlü kontrol altına alınamayan, yerleşim alanlarını tehdit eden yangına müdahalede bulunmak için 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter gönderme kararı aldı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeydoğusunda başlayan ve yerleşim yerlerine ulaşması nedeniyle bir çok köy ve kasabanın tahliye edildiği orman yangınları hala kontrol altına alınabilmiş değil.

Yaşanan gelişmeler sonrasında orman yangını konusunda en çok acıyı yaşayan ve bu konuda yüksek tecrübeye sahip olan Türkiye, Yunanistan'a yardım teklifinde bulunmuştu.

Yunanistan, Türkiye'nin yardım teklifini değerlendirerek kabul etme kararı aldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Yunanistan'ın başkenti Atina'da çıkan yangıların söndürülmesine destek amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopterin gönderilmesi için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Sözcü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Atina’yı etkisi altına alan yangınlarla mücadele eden komşumuz Yunanistan’a destek amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır" ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme