• Haberler
  • Spor
  • Türkiye Gürcistan Maçının Hakemi Beli Oldu

Türkiye Gürcistan Maçının Hakemi Beli Oldu

EURO 2024'te A Milli Takımımızın oynayacağı Gürcistan karşılaşmasını Arjantinli hakem Facundo Tello yönetecek.

URO 2024 F Grubu ilk maçında Türkiye Milli Takımı, Gürcistan ile karşılaşacak. Maçın hakemi Arjantinli Facundo Tello olacak.

Yardımcı hakemler Gabriel Chade ve Ezequiel Brailovsky olurken, dördüncü hakem Litvanyalı Donaras Rumsas olacak.

FACUNDO TELL0 KİMDİR?

Facundo Raúl Tello Figueroa 4 Mayıs 1982 Buenos Aires eyaletinde doğdu, 2019'dan beri FIFA'nın uluslararası hakem listesinde yer alan Arjantinli futbol hakemidir . 2013'ten beri Arjantin futbol liginin en yüksek ligini yönetmektedir . 2022 FIFA, Tello'nun seçildiği 2022 FIFA Dünya Kupası'nın hakem listesini açıkladı.

Tello, Arjantin futbolunun en yüksek kategorisine ikinci ligde yalnızca dört maçla giriş yaptı ve 2013 Final Turnuvası'nın on dördüncü gününde Godoy Cruz ve Vélez Sarsfield maçını yönetti. 

Bahiense Hakemler Birliği üyesi olan Tello, Arjantin Futbol Birliği turnuvalarına ilk adımlarını 2011 yılında o zamanki Arjantin Turnuvası A'da ilk kez attığında attı .Tello, birinci ligde yer alırken, 2018'in ilk yaz süperklasikini, Milyonerler'in 1-0 galibiyetiyle yönetti. Aynı yıl , San Martín de Tucumán ve Sarmiento arasında , San Martín de Tucumán'ın 5-1 galibiyetiyle 2018-2019 Süper Lig'e ikinci yükselmeyi belirleyen dönüş finalini yönetmesi için çağrıldı . 

2019 yılında Tello, Conmebol tarafından meslektaşları Fernando Rapallini, Ezequiel Brailosky ve Gabriel Chade ile birlikte Şili'de düzenlenen Güney Amerika U-20 Şampiyonası'nın 4. hakemi olarak atanarak FIFA'nın uluslararası hakem kadrosuna girdi . bu ayrıcalığa ulaşan ilk Bahia koleji. 

Ürdün ile Fas arasındaki maçı yönetmek üzere çağrıldığı için 2021 FIFA Arap Kupası'nı yönetmek üzere atanan hakemlerden biriydi . 6 Kasım 2022'de Tello , Arjantin'in Boca Juniors ile Racing Club arasındaki Şampiyonlar Kupası finalinde hakemlik yaptı ve burada on kırmızı kart gösterdi 


 

Bakmadan Geçme