Türkiye ile Mısır arasında 17 anlaşma!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, resmi ziyaret kapsamında Ankara'ya geldi. İki lider çeşitli konularda 17 anlaşma imzaladıktan sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi'yle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştü. 

Yapılan görüşmelerin ardından iki ülke arasında 17 anlaşmaya imza atıldı.

İmza törenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasında Gazze konusunda Mısır ile Türkiye'nin ortak tavır sergilediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye ve Mısır'ın bölgesel barış ve istikrara katkıları hayati önemde. Gazze başta olmak üzere bölgesel meselelerin çözümü için düzenli istişarelerde mutabık kaldık" dedi.

"DÖNÜM NOKTASI OLDU"

Erdoğan'ın açıklamalarından satı başları şu şekilde;

Kahire ziyaretim ilişkilerimizde dönüm noktası oldu. Mısırlara ortak geçmişe sahibiz. Önümüzdeki sene diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 100. yıl dönümünü kutlayacağız. Ülkelerimiz arasındaki köklü ilişkilerimizi sürekli güçlendiriyoruz.

Mısır'la ilişkileri ileriye taşıyoruz. Doğal gaz ve nükleer enerji başta olmak üzere Mısır'la enerji iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz. Hedef 15 milyar dolarlık ticari hacim.

İş adamlarımız 3 milyar dolara yakın yatırımlarıyla Mısır ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Mısırlı yatırımcıları da ülkemize bekliyoruz.

"ÖLEN HER MASUMUN SORUMLUSU İSRAİL VE DESTEKÇİLERİDİR"

Türkiye ve Mısır'ın bölgesel barış ve istikrara katkıları hayati önemde. Gazze başta olmak üzere bölgesel meselelerin çözümü için düzenli istişarelerde mutabık kaldık.

Türkiye ve Mısır, Filistin meselesinde ortak bir duruşa sahip. 11 aydır devam eden soykırımın sona ermesi, kalıcı ateşkesin tesisi, insani yardımların engelsiz akışı önceliğimiz olmaya devam ediyor. Gazze'ye yardımların yüzde 32'si Türkiye'den gitti.

Bakmadan Geçme