• Haberler
  • Sağlık
  • Türkiye ile Suriye İlişkileri Düzeliyor mu? Esed'den Yeşil Işık!

Türkiye ile Suriye İlişkileri Düzeliyor mu? Esed'den Yeşil Işık!

Esed, ülkenin egemenliği ve terörle mücadeleye vurgu yaparak, 'Suriye, ülkenin tüm toprakları üzerindeki egemenliğiyle terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi temel alan, Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır.' dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev'le Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik görüşme yaptı.

Esed, ülkenin egemenliği ve terörle mücadeleye vurgu yaparak, "Suriye, ülkenin tüm toprakları üzerindeki egemenliğiyle terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi temel alan, Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır." dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev'le yaptığı görüşmede Suriye- Türkiye ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Suriye'deki rejimin ajansı SANA'nın haberinde, Esed'in Lavrentiev ile bir araya geldiği ifade edildi.

Haberde, Esed'in görüşmede, " Suriye, ülkenin tüm toprakları üzerindeki egemenliğiyle terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi temel alan, Suriye- Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır." dediği belirtildi.

KOŞULLAR UYGUN!

Lavrentiev'in ise Türkiye ile Suriye ilişkilerine yönelik tüm girişimleri desteklediklerini belirterek, "Arabuluculukların başarısı için koşulların her zamankinden daha uygun olduğunu görüyoruz. Rusya müzakereleri ilerletmek için çalışmaya hazırdır. Amaç, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkileri yeniden tesis etmeyi başarmaktır." şeklinde konuştuğu aktarıldı.

Bakmadan Geçme