• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye Kışın Görmediği Karı Mart'ta Gördü 528 Köy Yolu Kapandı

Türkiye Kışın Görmediği Karı Mart'ta Gördü 528 Köy Yolu Kapandı

Kış dönemini mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkla geçiren Türkiye Mart ayında kara kışı yaşıyor. Doğu Anadolu Bölgesinde görülen kar yağışı ve soğuk hava Mart ayının son günlerinden itibaren iç kesimlerde de etkisini hissettirdi.

Ocak ve Şubat aylarında kar yüzü görmeyen İç Anadolu Bölgesi’ndeki birçok il beyaza büründü.Kar yağışının etkisiyle Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir çok ilde okullar tatil edilirken yüzlerce yerleşim yeriyle de ulaşım ağı kesildi.

528 KÖY YOLU KAPANDI


Karla mücadele ekiplerinin aralıksız çalıştığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde 528 köy yolu kapandı. Önceki gün Van’da kapanan 446 köy yolu henüz ulaşıma açılmamışken Erzurum, Tunceli, Bingöl, Sivas, Bitlis’te de kar nedeniyle toplamda 528 köy yolu ulaşıma kapandı.

ERZURUM

 Erzurum’da bir haftadır zaman zaman etkili olan kar yağışı dün geceden beridir yoğun bir şekilde devam ediyor.


Sabah saatlerinde güne başlayan Erzurum yine kar örtüsü ile karşılaştı. Kent merkezi başta olmak üzere il genelinde kar yağışı şiddetini artırarak devam ediyor. Belediye ve Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erzurum’a bağlı 147 köy yolu halen ulaşıma kapalı ve ekipler yolları ulaşıma açmak için çalışıyor.

TUNCELİ


Tunceli'de dün etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açma çalışmaları sürüyor.


Tunceli'de dün yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından il genelinde kapanan köy yolları ulaşıma açılırken, kapalı bulunan 9 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları devam ediyor.

BİNGÖL


Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 200 köy yolu ulaşıma kapandı.


Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından Bingöl genelinde kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kar yağışıyla beraber ulaşımda da aksamalar meydana geldi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kent genelinde 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, yolların ulaşıma açılması için yoğun mesaiye başladı.


Yetkililer, sürücülerin de dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

SİVAS


Sivas’ta kar yağışı ve tipi 109 köy yolunu ulaşıma kapattı. Kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.


Sivas’ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; yoğun yağan kar ve tipi nedeniyle Sivas il genelinde 109 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Bugüne kadar 615 köy yolu ulaşıma açılırken İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapalı olan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BİTLİS


Bitlis’te günlerdir devam eden kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken 63 köy yolu ise ulaşıma kapandı.


Daha çok yüksek kesimlerde ve Rahva bölgesinde etkili olan kar yağışı, kent merkezinde de etkisini gösterdi. İl genelinde 63 köy yolu ulaşıma kapanırken, eğitim öğretime ise bir gün ara verildi. Bitlisli vatandaşlar, mart ayını geride bırakacağımız şu günlerde kışın tekrardan geri geldiğini söyledi. Bitlis İl Özel İdaresi kapanan 63 köy yolunda karla mücadelesini sürdürürken, kent merkezinde ise belediye ekipleri ile karayolları ekipleri çalışıyor.

Bakmadan Geçme